Savić pred start Svjetskog prvenstva...

Šta god da uradimo, momci ostaju naša budućnost! Prvi meč sa Crnogorcima u noći između nedelje i ponedeljka.  Počinje Svetsko prvenstvo, na premijeri Srbija – Crna Gora (1. 30h).  Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Lazar Dobožanov rekao je da svi u ekipi jedva čekaju početak Svetskog prvenstva u južnokorejskom Kvandžuu.

Ostali sportovi 14.07.2019 | 18:32
Savić pred start Svjetskog prvenstva...
Neobična situacija pred start Svetskog prvenstva u vaterpolu: Srbija nije prvi favorit za zlato! Delfini su došli u Južnu Koreju u kombinovanom sastavu, bez sedmorice trofejnih igrača, pa su im automatski pale šanse da se okite zlatom.

Bez Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, braće Pijetlović, Milana Aleksića, Stefana i Branislava Mitrovića, teško da bi ijedna druga ekipa bila kandidat za odličje, ali Srbiju koja u timu ima Dušana Mandića, Savu Ranđelovića, Nikolu Jakšića, Milana Ćuka, niko ne može unapred da otpiše iz borbe za medalju. Kojeg god bila sjaja.

Premijerni meč na šampionatu Srbija će igrati protiv Crne Gore i to u noći između nedelje i ponedeljka, u 1.30 po našem vremenu. Odavno se nije desilo da Crnogorci u meč ulaze kao favoriti.

„Normalno se osećamo, ne razmišljamo o pratećim stvarima. Prvi put da nismo favoriti, ali to može da bude za nas rasterećenje, a za njih pritisak. Bitno je da nijednog trenutka ne pomislimo da je meč gotov, mora da se igra do kraja. Motivisani smo, kvalitet nije sporan“, rekao je Dušan Mandić za Vaterpolo vesti.

Ako Srbija i ne uspe da nastavi niz osvajanja medalja na Svetskim šampionatima, koji je započela 2013. godine, to neće ništa promeniti u mišljenju selektora Dejana Savića. Ovaj tim je njegov izbor, da bi pružio šansu mlađima, a sačuvao starije za Olimpijske igre naredne godine.

„Oni su reprezentativci Srbije, predstavljaju budućnost našeg vaterpola i oni će to ostati bez obzira šta uradili na ovom takmičenju“, poručio je Savić.

Sa Srbijom i Crnom Gorom u grupi su još Grčka i Južna Koreja.

Utakmica prvog kola između Srbije i Crne Gore igra se u noći između nedelje i ponedeljka u 1.30 po srednjeevropskom vremenu.

"Ogroman je motiv što smo tu, što igramo za Srbiju. Crna Gora je odlična ekipa jedna od najboljih u svetu, ali je to nama motiv više da se dokažemo. Spremni smo i jedva čekamo", rekao je Dobožanov za sajt Saveza.

Srpski vaterpolisti su dan pre zvaničnog početka takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu imali 90-minutni trening.

Srpski igrači i stručni štab su bili šokirani posle informacija o bolesti fudbalskog trenera Siniše Mihajlovića i teškoj saobraćajnoj nesreći košarkaša Crvene zvezde Ognjena Kuzmića.

Obojici je upućena podrška sa željom da se što pre oporave.

Srbija je kao naslednik Jugoslavije najuspšenija zemlja u istoriji takmičenja. Osvojeno je pet zlatnih medalja, u Madridu 1986, u Pertu 1991, u Montrealu 2005, u Rimu 2009 i u Kazanju 2015. godine.

Jedini vaterpolista sa tri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima je Slobodan Nikić.

Svetsko prvenstvo, I kolo:

01.30 Srbija – Crna Gora
02.50 J. Koreja – Grčka
04.10 SAD – Kazahstan
05.30 Hrvatska – Australija
09.30 J. Afrika – Španija
10.50 N. Zeland – Mađarska
12.10 Brazil – Italija
13.30 Nemačka – Japan

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar