Мерцедес "влада" Силверстоном: Ботасу пол!

Возач Мерцедеса Валтери Ботас заузео је пол-позицију пред трку за Велику награду Велике Британије у шампионату Формуле један на познатој писти Силверстон.  За длаку синко: Ботас испред Хамилтона за 0,006 секунди! Никада мања разлика у историји ВН Британије!

Остали спортови 14.07.2019 | 08:19
Мерцедес "влада" Силверстоном: Ботасу пол!
Поново су два возача Мерцедеса, Валтери Ботас и Луис Хамилтон покупили сву славу у квалификацијама пошто ће управо њих двојица бити "власници" првог стартног реда. Ботас ће у недељу стартовати као први, а Хамилтон као други.

Ботасов најбржи круг трке био је 1:25:093, док је Хамилтон имао лошије време за тричавих 6 хиљадитих делова секунде. Са позиције број три, стартоваће млади Шарл Леклер, а његов тимски колега Себастијан Фетел, почеће као тек шести возач на стази.

Ред Бул је поред добрих тренинга имао и добре квалификације, па ће тако Макс Ферстапен и Пјер Гасли стартовати као 4. и 5. и међу десет најбржих имали смо још Данијела Рикарда, Ланда Нориса, Александера Албона и Ника Хулкенберга.

Никада мања разлика у борби за пол позицију у историји трке за Велику награду Британије. Тешко да је било много оваквих и у историји Формуле 1. Јунак дана на Силверстону постао је Валтери Ботас, који је освојио 10. пол позицију у каријери.

Фински возач је за 0,006 секунди био бржи у квалификацијама од Луиса Хамилтона! Клупски колега и лидер у генералном пласману остао је да овог пута гледа у леђа Ботасу, мада то не мора баш ништа да значи за недељу када се упале зелена светла за старт трке у Британији.

Ипак је Острво домовина Луиса Хамилтона, где је пет пута у каријери добијао трке, исто колико и Џими Кларк и Ален Прост, па ће тамнопути ас Мерцедеса имати шансу у недељу да их надмаши и уђе у историју.

Треће место на старту припало је Шарлу Леклеру, а четврто Максу Ферстапену. Тек из трећег реда кренуће Себастијан Фетел и то са шестог места, поред Пјера Гаслија.

У генералном поретку Формуле 1 после девет трка води Хамилтон са 197 бодова, испред Ботаса који има 166, док је на трећем месту Ферштапен са 126 бодова.

Трка за Велику награду Велике Британије на програму је у недељу од 15 часова и 10 минута.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар