Борковић није одузимао гас, "летио" у Аустрији!

Српски аутомобилиста сјајном вожњом на стази "Ред Бул" у Аустрији освојио 21 бод.

Остали спортови 14.07.2019 | 08:57
Борковић није одузимао гас, "летио" у Аустрији!
Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић заузео је шесту позицију и освојио 21 бод у фантастичној првој трци четвртог тркачког викенда ТЦР шампионата, који се вози на стази Ред Бул Ринг у Аустрији.

Након одличног старта, на којем је било чак 29 аутомобила, возач НИС Петрол рацинг тима је већ у првим минутима трке, са 13. позиције дошао до осме, оставивши иза себе Коронела, Хомолу, Морбиделија…

Након само шест минута трке у удесу у којем су учествовала чак три аутомобила, трка је прекинута на пуних десет минута колико се сигурносни аутомобил налазио на стази. У наставку трке Борковић је кренуо силовито, претекао Потија, а у последњим секундама, спектакуларном вожњом, претекао је и Давида Каџају и трку завршио на шестој позицији.

"Била је ово најузбудљивија трка овог шампионата, а могу рећи и једна од бољих у мојој каријери. Возио сам на врхунцу својих могућности и аутомобила и боље од овог није било могуће. Колико сам био добар на трци, толико сам имао лош тајминг на квалификацијама, али добро. Најважније је да сам одвозио врхунску трку у феноменалној борби са Коронелом, Морбиделијем, Каџајом. Имао сам друго најбоље време на стази и сигуран сам да ћу и сутра дати све од себе", рекао је Борковић након трке и као и увек захвалио верним фановима и спонзорима.

Раније у току дана Борковић је у квалификацијама заузео 14. позицију после жуте заставе, излетања са стазе на шљунак, а црвена застава, након мењања гума, оставила га је и дефинитивно без могућности да оствари бољи пласман у квалификацијама.

Осма трка ТЦР шампионата на стази Ред Булл Ринг одржаће се у недељу у 11.30 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дадо

14.07.2019 07:07

Момак је упоран сто је позитивно. Да је промашио професију то је свима јасно осим њему. Ко је јос видио софера такмичара од преко 2 метра и преко 100 кг. Нема тог аута са којим он може освојити трку. Стета за бокс или косарку јер су изгубили потенцијалног сампиона.

ОДГОВОРИТЕ