Borković nije oduzimao gas, "letio" u Austriji!

Srpski automobilista sjajnom vožnjom na stazi "Red Bul" u Austriji osvojio 21 bod.

Ostali sportovi 14.07.2019 | 08:57
Borković nije oduzimao gas, "letio" u Austriji!
Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je šestu poziciju i osvojio 21 bod u fantastičnoj prvoj trci četvrtog trkačkog vikenda TCR šampionata, koji se vozi na stazi Red Bul Ring u Austriji.

Nakon odličnog starta, na kojem je bilo čak 29 automobila, vozač NIS Petrol racing tima je već u prvim minutima trke, sa 13. pozicije došao do osme, ostavivši iza sebe Koronela, Homolu, Morbidelija…

Nakon samo šest minuta trke u udesu u kojem su učestvovala čak tri automobila, trka je prekinuta na punih deset minuta koliko se sigurnosni automobil nalazio na stazi. U nastavku trke Borković je krenuo silovito, pretekao Potija, a u poslednjim sekundama, spektakularnom vožnjom, pretekao je i Davida Kadžaju i trku završio na šestoj poziciji.

"Bila je ovo najuzbudljivija trka ovog šampionata, a mogu reći i jedna od boljih u mojoj karijeri. Vozio sam na vrhuncu svojih mogućnosti i automobila i bolje od ovog nije bilo moguće. Koliko sam bio dobar na trci, toliko sam imao loš tajming na kvalifikacijama, ali dobro. Najvažnije je da sam odvozio vrhunsku trku u fenomenalnoj borbi sa Koronelom, Morbidelijem, Kadžajom. Imao sam drugo najbolje vreme na stazi i siguran sam da ću i sutra dati sve od sebe", rekao je Borković nakon trke i kao i uvek zahvalio vernim fanovima i sponzorima.

Ranije u toku dana Borković je u kvalifikacijama zauzeo 14. poziciju posle žute zastave, izletanja sa staze na šljunak, a crvena zastava, nakon menjanja guma, ostavila ga je i definitivno bez mogućnosti da ostvari bolji plasman u kvalifikacijama.

Osma trka TCR šampionata na stazi Red Bull Ring održaće se u nedelju u 11.30 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dado

14.07.2019 07:07

Momak je uporan sto je pozitivno. Da je promašio profesiju to je svima jasno osim njemu. Ko je jos vidio sofera takmičara od preko 2 metra i preko 100 kg. Nema tog auta sa kojim on može osvojiti trku. Steta za boks ili kosarku jer su izgubili potencijalnog sampiona.

ODGOVORITE