Ајакс опет излази као побједник!

Јувентус убацује Кена у Де Лихтов трансфер! У Торину очекују да ће се Холанђанин појавити на медицинским прегледима у среду.  Јувентусова бомба - Кен и новац за Де Лихта! Спрема се бомба на Апенинима, торински гигант се одриче једног од најперспективнијих шпицева планете зарад потписа Холанђанина.

Фудбал 06.07.2019 | 22:00
Ајакс опет излази као побједник!
Јувентус је спреман да начини неочекиван потез како би напокон реализовао трансфер Матијса де Лихта у своје редове. 

Наиме, италијански медији јављају да су спремни да у супротном правцу пошаљу Моизеа Кена уз додатак новца који је планиран и прије укључивања фудбалера у посао, а којег би Ајакс радо прихватио.

"Бјанконери" су договорили услове са младим Холанђанином, потврда читавог трансфера се очекује након што се два клуба договоре око плаћања, а чини се да се тај тренутак ближи. Иако је прва понуда од 55 милиона плус десет у бонусима на путу да буде одбијена, наредна од 75 милиона ће вјероватно бити прихваћена.

Она би могла да буде реализована на два начина – уплатама у више рата или укључивањем перспективног нападача у посао, а друга од опција свакако делује примамљивије, поготово имајући у виду његов потенцијал. 

Ајакс је и раније желио да доведе Кена, али у Јувеу нису били расположени за преговоре. Сада се ситуација развила у другом правцу, клуб из Амстердама има нешто што Италијани желе, и спремни су да се одрекну много чега како би то и добили.

Дугорочно, овај потез би могао да им се обије од главу, млади шпиц је један од најбољих на свијету у надолазећој генерацији, а одрицање од његових услуга могло би да призове друге клубове да у будућности похитају ка његовом потпису.

Они ће вјероватно успјети да "закључају" Де Лихта, "Тутоспорт јавља да ће он проћи медицинске прегледе већ у сриједу уколико овогодишњи полуфиналиста Лиге шампиона пристане на поменуте услове.

Холандски штопер ће Јувентусу гарантовати стамену одбрану на дуже стазе, али питање је како ће изгледати напад исте екипе у ери након Кристијана Роналда, која није онолико далеко колико у Торину сматрају, а о којој не брину много на основу овог потеза.

Није тајна да је Ајакс једна од идеалних средина за развој младих фудбалера и да управа Копљаника ради велики посао како би надоместила одласке највећих бисера у најбогатије европске клубове сталним приливом нових талената спремних даљу обраду и каснију препродају. После сезоне из снова која је делимично укаљана елиминацијом у полуфиналу Лиге шампиона многи клубови су се окомили на Ајакс у намери да покупују оно што највише вреди. Матијс де Лихт је међу најтраженијима и то је свима јасно.

Исто тако познато је и да је Јувентус извесни победник маратонске трке за потпис Ајаксовог капитена у конкуренцији Пари Сен Жермена и Барселоне, иако прва званична понуда није била на очекиваном нивоу. Тих 55.000.000 евра за обештећење и 10.000.000 евра за бонусе није превише задовољила руководиоце Ајакса, али ће их следећа вероватно обрадовати. Торински Тутоспорт сазнаје да ће Јувентус у целу операцију убацити и уговор Мојзеа Кена! Потпуно изненађење за све у Италији, али можда не и нешто што се није очекивало после одлуке Маурисија Сарија да се не одриче Паула Дибале из кога жели да извуче максимум. Конкуренција у нападу је затрпана и Кен не би имао потребну минутажу за даљи развој, што би му Ајакс свакако обезбедио. Не треба заборавити да Копљаници Кена прате годинама и да је било неколико спорадичних разговора око потенцијалног трансфера италијанског тинејџера.

У Торину очекују да ће Кен управо бити кључ за откључавање Ајаксове капије, што би требало да убрза трансфер. Јер Јувентус жели да се Де Лихт појави на медицинским прегледима већ у среду како би започео припреме већ од првог дана.

Најважнија особа у овом трансферу биће Мино Рајола. Контроверзни агент заступа и Кена и Де Лихта, па је извесно да ће Ајакс и Јувентус обавити низ озбиљних разговора за овај посао. Није искључено чак ни да Кенов трансфер буде и потпуно одвојен од Де Лихта, што би значило да Бјанконери испуне Ајаксове финансијске захтеве. Једини услов који би Бјанконери имали јесте да за Кена имају клаузулу права прече куповине, што би значило да италијански шампион може да изједначи било коју понуду која би дошла са стране и вратила Италијана назад.

Све ће бити разјашњено у наредних три до пет дана...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар