Пијетао Морис завршио на суду

У граду Рошфору на југоистоку Француске данас је почело необично суђење пијетлу Морису који кукуриче сувише гласно и много рано и због тога узнемирава комшије које су поднијеле тужбу против власника, пренио је радио Франце Инфо.

Занимљивости 05.07.2019 | 18:30
Пијетао Морис завршио на суду
На суду је била Морисова власница, Корин Фесо која је новинарима испред суднице рекла да би Морис, кад би знао да говори, рекао: "Оставите ме на миру и пустите ме да пјевам".

Морис се није лично појавио на суду али је добио подршку других пијетлова, јер су многи власници живине дошли испред суда са својим пијетловима у знак подршке. Најгласнију подршку Морису су пружили пијетлови Атила, Казанова и Жан-Рене, навели су њихови власници.

Суд је послије кратког рочишта саопштио да ће коначну одлуку донијети 5. септембра, а дотле је могуће "помирење" комшија и Мориса. 

Комшије, брачни пар пензионера, одлучили су да поднесу тужбу јер су, како кажу, неколико пута упозорили Корин Фесо да некако ућутка пијетла. Мориса, раскошног пијетла са риђим и црним перјем чије су фотографије освануле у локалним медијима, сусједи терете за звучно узнемиравање јер пијетао већ око 6 ујутро почне да кукуриче.

Пијетао је, иначе, национални симбол Француске.

(Телеграф.рс/Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар