Pijetao Moris završio na sudu

U gradu Rošforu na jugoistoku Francuske danas je počelo neobično suđenje pijetlu Morisu koji kukuriče suviše glasno i mnogo rano i zbog toga uznemirava komšije koje su podnijele tužbu protiv vlasnika, prenio je radio France Info.

Zanimljivosti 05.07.2019 | 18:30
Pijetao Moris završio na sudu
Na sudu je bila Morisova vlasnica, Korin Feso koja je novinarima ispred sudnice rekla da bi Moris, kad bi znao da govori, rekao: "Ostavite me na miru i pustite me da pjevam".

Moris se nije lično pojavio na sudu ali je dobio podršku drugih pijetlova, jer su mnogi vlasnici živine došli ispred suda sa svojim pijetlovima u znak podrške. Najglasniju podršku Morisu su pružili pijetlovi Atila, Kazanova i Žan-Rene, naveli su njihovi vlasnici.

Sud je poslije kratkog ročišta saopštio da će konačnu odluku donijeti 5. septembra, a dotle je moguće "pomirenje" komšija i Morisa. 

Komšije, bračni par penzionera, odlučili su da podnesu tužbu jer su, kako kažu, nekoliko puta upozorili Korin Feso da nekako ućutka pijetla. Morisa, raskošnog pijetla sa riđim i crnim perjem čije su fotografije osvanule u lokalnim medijima, susjedi terete za zvučno uznemiravanje jer pijetao već oko 6 ujutro počne da kukuriče.

Pijetao je, inače, nacionalni simbol Francuske.

(Telegraf.rs/Beta)

Komentari / 0

Ostavite komentar