Срби најбројнији гости у Бару

На подручју општине Бар тренутно борави око 4. 000 гостију из Србије, а тај број ће се у наредном периоду још повећати, изјавио је директор Туристичке организације Бар Емил Кукаљ.

Регион 30.06.2019 | 13:29
Срби најбројнији гости у Бару
Он је агенцији Тањуг рекао да су гости из Србије уједно и најбројнији туристи, да боље него други познају ту дестинацију, као и да се стално враћају, а да су највише заинтересовани за морски дио барске општине, за плаже и пасивни одмор, мада расте интересовање и за језерски дио.

"Примијетили смо да свако током свог боравка одлази и на језеро, на крстарење и дегустацију производа тог краја, обилазак винских рута, тако да заиста имамо тренд раста када је у питању и Скадарско језеро. У сваком случају највећи број гостију из Србије долази због пасивног одмора и то на насим бројним плажама које нуде квалитетан одмор током љета, како за туристе тако и за њихове породице", рекао је Кукаљ.

Осим гостију из Србије, рекао је Кукаљ, у Бару су бројни и гости из земаља региона, прије свега БиХ, али и гости из земаља бившег Совјетског савеза, земаља ЕУ.

"Структура гостију се разликује у односу на наша туристичка места. У региону Скадарског језера имамо нешто више гостију из земаља западне Европе, док су из Руске федерације и региона бројнији на нашој Јадранској обали, то су гости који више преферирају тај пасивни одмор на плажи", рекао је он.

Говорећи о цијенама, Кукаљ је рекао да су остале на прошлогодишњем нивоу, тако да се цијене приватног смештаја крећу од 10 евра па навише, цијена плажног мобилијара је од пет евра па навише, док је боравишна такса и даље један евро.

Кукаљ је истакао и да барска општина нуди и активни одмор, па су тако, осим 100 километара пешачких стаза, туристима на располагању и кањони, којих у Бару има пет - кањон ријеке Бунар (Рикавац), Међуријеч, Врућа ријека, Никезића поток и Перин поток.

"То је нешто што привлачи заиста велику пажњу наших туриста и вјерујем да ће наши гости и у томе да се опробају. Само их савјетујем да иду са професионалним и лиценцираним водичима, јер су то заиста активности које захтјевају одређени степен сигурности, али и степен професионалности када су у питању водичи", рекао је Кукаљ.

Он је додао да је кањон ријеке Рикавац један од најприступачнијих и да га могу проћи и они који су средње физичке спреме.

"Просјечна цијена за пролазак кроз кањон је око 50-ак евра по особи. Кањон Међуријеч је нешто захтевнији где су вертикале спуштања и до 30 метара, дужи је и сам пролазак, и ту је цијена око 100- ак евра уз сву потребну помоћ и стручног водича", рекао је он и додао да је осигурање урачунато у цену аранжмана.

Посебну атракцију представља и обилазак Скадарског језера бродом, рекао је Кукаљ, додајући да се ту налази пет манастира које је такође могуће обићи.

Посебну занимљивост представљају бројне манифестације које се током љета одржавају у општини Бар, попут фестивала вина и укљеве у Вирпазару, фестивал грожђа, Сити гејмс и многе друге, закључио је Кукаљ.

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

БЛ

30.06.2019 11:45

БОЉЕ И ЈЕФТИНИЈЕ ГРЧКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јако

30.06.2019 12:13

Манити Срби! исти им враг или у хрвата или у црномилаца исто им мисле а они своју муку Милу!Сажалијевам их кад су будале!Ја сам Србин сли идем у Грчку ове ход нећу нигдје

Name

Олади

30.06.2019 12:42

Будала се не може опустити ни за вријеме годишњег одмора па трабуња о политици

Name

@БЛ

30.06.2019 19:20

А ста је са Српским морем,нема га висе сад је бољеГрцко море.

Name

Црна и Гора

30.06.2019 12:40

Јесу најбројнији али после шиптара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јако

30.06.2019 18:24

Олади кад си будала иди у Улцињ ако хоћеш код шиптара

Name

Саша

30.06.2019 12:56

Сутра је 1.јул, а у Будви непосредно уз плажу празних соба има колико хоћете.Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

30.06.2019 13:40

У уљчин су највише гостију из Србије сад које су исповести то је као у бару тамо је доста срба али има и мешаних

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2019 16:09

У Улцињу највисе је гостију из Србије ако рацунамо да је Косово јос дио Србије

Name

Коле

30.06.2019 19:39

Свим Србима који оду на одмор у Црну Гору или Турску,забранио бих повратак у Републику Српску и Србију.Па зар идете да тросите новац код декларисаних Србомрзаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха

01.07.2019 21:38

Па гдјецете на море остаде вам само грцка

ОДГОВОРИТЕ