Srbi najbrojniji gosti u Baru

Na području opštine Bar trenutno boravi oko 4. 000 gostiju iz Srbije, a taj broj će se u narednom periodu još povećati, izjavio je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj.

Region 30.06.2019 | 13:29
Srbi najbrojniji gosti u Baru
On je agenciji Tanjug rekao da su gosti iz Srbije ujedno i najbrojniji turisti, da bolje nego drugi poznaju tu destinaciju, kao i da se stalno vraćaju, a da su najviše zainteresovani za morski dio barske opštine, za plaže i pasivni odmor, mada raste interesovanje i za jezerski dio.

"Primijetili smo da svako tokom svog boravka odlazi i na jezero, na krstarenje i degustaciju proizvoda tog kraja, obilazak vinskih ruta, tako da zaista imamo trend rasta kada je u pitanju i Skadarsko jezero. U svakom slučaju najveći broj gostiju iz Srbije dolazi zbog pasivnog odmora i to na nasim brojnim plažama koje nude kvalitetan odmor tokom ljeta, kako za turiste tako i za njihove porodice", rekao je Kukalj.

Osim gostiju iz Srbije, rekao je Kukalj, u Baru su brojni i gosti iz zemalja regiona, prije svega BiH, ali i gosti iz zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, zemalja EU.

"Struktura gostiju se razlikuje u odnosu na naša turistička mesta. U regionu Skadarskog jezera imamo nešto više gostiju iz zemalja zapadne Evrope, dok su iz Ruske federacije i regiona brojniji na našoj Jadranskoj obali, to su gosti koji više preferiraju taj pasivni odmor na plaži", rekao je on.

Govoreći o cijenama, Kukalj je rekao da su ostale na prošlogodišnjem nivou, tako da se cijene privatnog smeštaja kreću od 10 evra pa naviše, cijena plažnog mobilijara je od pet evra pa naviše, dok je boravišna taksa i dalje jedan evro.

Kukalj je istakao i da barska opština nudi i aktivni odmor, pa su tako, osim 100 kilometara pešačkih staza, turistima na raspolaganju i kanjoni, kojih u Baru ima pet - kanjon rijeke Bunar (Rikavac), Međuriječ, Vruća rijeka, Nikezića potok i Perin potok.

"To je nešto što privlači zaista veliku pažnju naših turista i vjerujem da će naši gosti i u tome da se oprobaju. Samo ih savjetujem da idu sa profesionalnim i licenciranim vodičima, jer su to zaista aktivnosti koje zahtjevaju određeni stepen sigurnosti, ali i stepen profesionalnosti kada su u pitanju vodiči", rekao je Kukalj.

On je dodao da je kanjon rijeke Rikavac jedan od najpristupačnijih i da ga mogu proći i oni koji su srednje fizičke spreme.

"Prosječna cijena za prolazak kroz kanjon je oko 50-ak evra po osobi. Kanjon Međuriječ je nešto zahtevniji gde su vertikale spuštanja i do 30 metara, duži je i sam prolazak, i tu je cijena oko 100- ak evra uz svu potrebnu pomoć i stručnog vodiča", rekao je on i dodao da je osiguranje uračunato u cenu aranžmana.

Posebnu atrakciju predstavlja i obilazak Skadarskog jezera brodom, rekao je Kukalj, dodajući da se tu nalazi pet manastira koje je takođe moguće obići.

Posebnu zanimljivost predstavljaju brojne manifestacije koje se tokom ljeta održavaju u opštini Bar, poput festivala vina i ukljeve u Virpazaru, festival grožđa, Siti gejms i mnoge druge, zaključio je Kukalj.

(Tanjug)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

BL

30.06.2019 13:45

BOLJE I JEFTINIJE GRČKA

ODGOVORITE
Name

Jako

30.06.2019 14:13

Maniti Srbi! isti im vrag ili u hrvata ili u crnomilaca isto im misle a oni svoju muku Milu!Sažalijevam ih kad su budale!Ja sam Srbin sli idem u Grčku ove hod neću nigdje

Name

Oladi

30.06.2019 14:42

Budala se ne može opustiti ni za vrijeme godišnjeg odmora pa trabunja o politici

Name

@BL

30.06.2019 21:20

A sta je sa Srpskim morem,nema ga vise sad je boljeGrcko more.

Name

Crna i Gora

30.06.2019 14:40

Jesu najbrojniji ali posle šiptara.

ODGOVORITE
Name

Jako

30.06.2019 20:24

Oladi kad si budala idi u Ulcinj ako hoćeš kod šiptara

Name

Саша

30.06.2019 14:56

Сутра је 1.јул, а у Будви непосредно уз плажу празних соба има колико хоћете.Паметном доста.

ODGOVORITE
Name

Roki

30.06.2019 15:40

U uljčin su najviše gostiju iz Srbije sad koje su ispovesti to je kao u baru tamo je dosta srba ali ima i mešanih

ODGOVORITE
Name

Re

30.06.2019 18:09

U Ulcinju najvise je gostiju iz Srbije ako racunamo da je Kosovo jos dio Srbije

Name

Kole

30.06.2019 21:39

Svim Srbima koji odu na odmor u Crnu Goru ili Tursku,zabranio bih povratak u Republiku Srpsku i Srbiju.Pa zar idete da trosite novac kod deklarisanih Srbomrzaca.

ODGOVORITE
Name

ha

01.07.2019 23:38

Pa gdjecete na more ostade vam samo grcka

ODGOVORITE