Перуничић о ЕП, а памти СП: Само да будемо бољи!

Селектор Србије Ненад Перуничић послије жријеба за ЕУРО 2020 много опрезнији него пред Свјетско првенство, на којем је његова екипа доживјела прави дебакл.

Остали спортови 29.06.2019 | 11:58
Перуничић о ЕП, а памти СП: Само да будемо бољи!
Упркос најблаже речено неубједљивој игри у квалификацијама рукометна репрезентација Србије успјела је да се пласира на Европско првенство које ће се сљедеће године одржати у Аустрији, Норвешкој и Шведској.

Жријеб обављан у петак поново је спојио "орлове" са селекцијом Хрватске, с којом су играли и у квалификацијама, а у "балканској", односно Групи А играће још и Црна Гора и Бјелорусија.

Србија је прошле године доживјела прави дебакл на Свјетском првенству, псвојивши 18. мјесто, што је најлошији резултат Србије икада, па ће наредно велико такмичење дочекати са далеко много еуфорије и без неких скривених амбиција да може да направи добар резултат.

Селектор Ненад Перуничић, који је пред СП истакао реалан циљ - пролазак групе, али и рекао да "никоме не признаје да је бољи док то семафор не прикаже", послије жријеба група за ЕП је много опрезнији. Или боље речено реалнији.

"И мушкарци и жене, искрено, немају среће на жријебу. Македони мислим да су најбоље прошли, у тој су групи Б, која је условно лакша. Босанци су отишли у жестоку групу. Код нас је Хрватска велики фаворит, то је чињеница", рекао је Перуничић.

По његовој оцјени, Црна Гора је слично урадила као и Србија и с младим играчима остварила пласман на Европском првенство, док су "орлови" са Бјелорусима играли прије годину и по - двије у квалификацијама.

Перуничић овог пута није желио ни да говори о очекивањима.

"Отприлике их знамо. О очекивањима сада не бих говорио. Свакако је циљ да будемо бољи него на Свјетском првенству", рекао је Перуничић и пожалио се на здравствени билтен репрезентативаца.

"Волио бих напокон да будемо здрави. Имали смо много малера од прошле године, увијек је било повреда - да ли прије, да ли у току турнира. Желим да нас мимоиђу повреде и да на наредним окупљањима будемо комплетни", рекао је Перуничић.

На турниру, који ће по први пут бити одржан у три државе - Аустрији, Норвешкој и Шведској, "орлови" ће стартовати из Граца.

У групи Б су Чешка, Сјеверна Македонија, Аустрија и Украјина, док групу Ц чине Шпанија, Њемачка, Летонија и Холандија.

У преостале три групе су: Д - Француска, Норвешка, Португалија и БиХ; Е - Данска, Мађарска, Исланд и Русија; Ф - Шведска, Словенија, Швајцарска и Пољска.

По двије најбоље репрезентације из свих шест група прелиминарне фазе формираће двије групе главне фазе (А,Б и Ц, односно, Д, Е,Ф), које ће се играти у Бечу и Малмеу.

Финални викенд резервисан је за Теле2 Арену у Стокхолму пред 22.000 гледалаца.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар