Peruničić o EP, a pamti SP: Samo da budemo bolji!

Selektor Srbije Nenad Peruničić poslije žrijeba za EURO 2020 mnogo oprezniji nego pred Svjetsko prvenstvo, na kojem je njegova ekipa doživjela pravi debakl.

Ostali sportovi 29.06.2019 | 11:58
Peruničić o EP, a pamti SP: Samo da budemo bolji!
Uprkos najblaže rečeno neubjedljivoj igri u kvalifikacijama rukometna reprezentacija Srbije uspjela je da se plasira na Evropsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Žrijeb obavljan u petak ponovo je spojio "orlove" sa selekcijom Hrvatske, s kojom su igrali i u kvalifikacijama, a u "balkanskoj", odnosno Grupi A igraće još i Crna Gora i Bjelorusija.

Srbija je prošle godine doživjela pravi debakl na Svjetskom prvenstvu, psvojivši 18. mjesto, što je najlošiji rezultat Srbije ikada, pa će naredno veliko takmičenje dočekati sa daleko mnogo euforije i bez nekih skrivenih ambicija da može da napravi dobar rezultat.

Selektor Nenad Peruničić, koji je pred SP istakao realan cilj - prolazak grupe, ali i rekao da "nikome ne priznaje da je bolji dok to semafor ne prikaže", poslije žrijeba grupa za EP je mnogo oprezniji. Ili bolje rečeno realniji.

"I muškarci i žene, iskreno, nemaju sreće na žrijebu. Makedoni mislim da su najbolje prošli, u toj su grupi B, koja je uslovno lakša. Bosanci su otišli u žestoku grupu. Kod nas je Hrvatska veliki favorit, to je činjenica", rekao je Peruničić.

Po njegovoj ocjeni, Crna Gora je slično uradila kao i Srbija i s mladim igračima ostvarila plasman na Evropskom prvenstvo, dok su "orlovi" sa Bjelorusima igrali prije godinu i po - dvije u kvalifikacijama.

Peruničić ovog puta nije želio ni da govori o očekivanjima.

"Otprilike ih znamo. O očekivanjima sada ne bih govorio. Svakako je cilj da budemo bolji nego na Svjetskom prvenstvu", rekao je Peruničić i požalio se na zdravstveni bilten reprezentativaca.

"Volio bih napokon da budemo zdravi. Imali smo mnogo malera od prošle godine, uvijek je bilo povreda - da li prije, da li u toku turnira. Želim da nas mimoiđu povrede i da na narednim okupljanjima budemo kompletni", rekao je Peruničić.

Na turniru, koji će po prvi put biti održan u tri države - Austriji, Norveškoj i Švedskoj, "orlovi" će startovati iz Graca.

U grupi B su Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija i Ukrajina, dok grupu C čine Španija, Njemačka, Letonija i Holandija.

U preostale tri grupe su: D - Francuska, Norveška, Portugalija i BiH; E - Danska, Mađarska, Island i Rusija; F - Švedska, Slovenija, Švajcarska i Poljska.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svih šest grupa preliminarne faze formiraće dvije grupe glavne faze (A,B i C, odnosno, D, E,F), koje će se igrati u Beču i Malmeu.

Finalni vikend rezervisan je za Tele2 Arenu u Stokholmu pred 22.000 gledalaca.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar