Србија на СП иде без седам асова!

Савић дао одмор заслужним "делфинима", на СП без 7 асова! Ватерполо репрезентација Србије почела је припреме за Светско првенство у јужнокорејском Гуангџуу.

Остали спортови 28.06.2019 | 23:10
Србија на СП иде без седам асова!
Селектор Дејан Савић у петак је пре вечерњег тренинга објавио списак од 14 играча, који ће после тријумфа на завршном турниру Светске лиге, минулог викенда, наставити да се спремају за Светско првенство у Гванџуу, од 15. до 27. јула.

За "капице" националног тима конкуришу: голмани Димитрије Ристичевић (без клуба) и Лазар Добожанов (Раднички), затим Душан Мандић (Про Реко), Виктор Рашовић (Солнок), Страхиња Рашовић (Егер), Немања Вицо (Триестина), Ђорђе Лазић (Солнок), Никола Јакшић (Ференцварош), Радомир Драшовић (Солнок), Никола Дедовић (Шпандау), Милош Ћук (Младост), Огњен Стојановић (Мишколц), Сава Ранђеловић (ОСЦ) и Вељко Танкосић (Црвена звезда).

Одмах "упада" у очи одсуство неколико наших трофејних, најистакнутијих ватерполиста.

Светско првенство пропустиће Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Милан Алексић, Душко и Гојко Пијетловић, Стефан и Бранислав Митровић, а на списку нема ни Гаврила Суботића, који је добио дозволу да током лета игра на Малти.

"Све је по договору. Момци су још раније прихватили мој предлог да одморе уколико освојимо Светску лигу. За нас је Београд био циљ сезоне. Испунили смо га и сада можемо много лакше да се припремамо за Токио", прокоментарисао је Савић.

Селектор "делфина" додатно је објаснио зашто је повукао овакав потез и шта жели тиме да постигне.

"Низ година, а посебно у последње две, наши искусни ватерполисти имају огромна оптерећења на клупском и репрезентативном плану. Зато сам одлучио да сада паузирају, а да шансу коначно добију играчи који би на великом такмичењу могли да осете праву атмосферу и себе представе као играче способне да играју у националном тиму после Токија. Тиме, за разлику од претходног периода, испуњавамо нашу стратегију".

Репрезентација ће бити комплетна у понедељак када стигну Мандић и Ћук.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар