Srbija na SP ide bez sedam asova!

Savić dao odmor zaslužnim "delfinima", na SP bez 7 asova! Vaterpolo reprezentacija Srbije počela je pripreme za Svetsko prvenstvo u južnokorejskom Guangdžuu.

Ostali sportovi 28.06.2019 | 23:10
Srbija na SP ide bez sedam asova!
Selektor Dejan Savić u petak je pre večernjeg treninga objavio spisak od 14 igrača, koji će posle trijumfa na završnom turniru Svetske lige, minulog vikenda, nastaviti da se spremaju za Svetsko prvenstvo u Gvandžuu, od 15. do 27. jula.

Za "kapice" nacionalnog tima konkurišu: golmani Dimitrije Rističević (bez kluba) i Lazar Dobožanov (Radnički), zatim Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Strahinja Rašović (Eger), Nemanja Vico (Triestina), Đorđe Lazić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Dedović (Špandau), Miloš Ćuk (Mladost), Ognjen Stojanović (Miškolc), Sava Ranđelović (OSC) i Veljko Tankosić (Crvena zvezda).

Odmah "upada" u oči odsustvo nekoliko naših trofejnih, najistaknutijih vaterpolista.

Svetsko prvenstvo propustiće Filip Filipović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Duško i Gojko Pijetlović, Stefan i Branislav Mitrović, a na spisku nema ni Gavrila Subotića, koji je dobio dozvolu da tokom leta igra na Malti.

"Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svetsku ligu. Za nas je Beograd bio cilj sezone. Ispunili smo ga i sada možemo mnogo lakše da se pripremamo za Tokio", prokomentarisao je Savić.

Selektor "delfina" dodatno je objasnio zašto je povukao ovakav potez i šta želi time da postigne.

"Niz godina, a posebno u poslednje dve, naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu. Zato sam odlučio da sada pauziraju, a da šansu konačno dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu posle Tokija. Time, za razliku od prethodnog perioda, ispunjavamo našu strategiju".

Reprezentacija će biti kompletna u ponedeljak kada stignu Mandić i Ćuk.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar