ЕП: Ух, какав жријеб за ''Орлове'' и ''Змајеве''!

Какав жреб за ЕП рукометаша: Србија, Хрватска, Црна Гора! У Бечу је одређен састав група за Европско првенство 2020, које ће заједно организовати три земље.  Не можемо да побегнемо од Хрватске! На Каубоје и Црногорце на Европском првенству! "Змајеви" на Француску, Норвешку и Португал! У свом дебитантском наступу на ЕП рукометна репрезентација БИХ играће против шестоструких свјетских, троструких европских и двоструких олимпијских шампиона. Ту су и Норвешка и Португал.

Остали спортови 28.06.2019 | 20:14
ЕП: Ух, какав жријеб за ''Орлове'' и ''Змајеве''!
Рукометна репрезентација БИХ остварила је историјски успјех пласманом на ЕУРО 2020 које ће се одржати од 9. до 26. јануара у Аустрији, Норвешкој и Шведској, а у петак су "змајеви" сазнали и противнике.

Селекција Билала Шумана у свом дебитантском наступу на Европском првенству играће против Француске, Норвешке и Португала, одлучено је жријебом обављеном у Бечу.

"Змајеви" су током жријеба могли и у доста лакшу групу, попут групе А, у којој су у том тренутку били Хрватска, Бјелорусија и Црна Гора или групу Б са чешком, Македонијом и Аустријом.

Ипак судбина није дозволила да се понови историја и да на Европском првенству добијемо неког од противника са нашег посљедњег великог такмичења - СП у Катару 2015., када смо играли против Хрватске, Аустрије и Македоније.

Умјесто тога, "змајеви" су добили за противника Француску, шестоструког свјетског, троструког европског и двоструког олимпијског шампиона.

Селекција Билала Шумана имаће изузетно тежак посао, јер ће осим Француске играти и са Норвешком, сребрном са посљедња два свјетска првенства, те Португалом, који игра све бољи рукомет.

ГРУПА А: Хрватска, Бјелорусија, Црна Гора, Србија

ГРУПА Б: Чешка, Сјеверна Македонија, Аустрија, Украјина

ГРУПА Ц: Шпанија, Њемачка, Летонија, Холандија

ГРУПА Д: Француска, Норвешка, Португал, БиХ

ГРУПА Е: Данска, Мађарска, Исланд, Русија

ГРУПА Ф: Шведска, Словенија, Швајцарска, Пољска

ЕУРО 2020 биће први на којем ће наступити 24 репрезентације, које ће бити подијељене у шест група са по четири тима, а титулу европског првака брани Шпанија.

Три дебитанта гледаћемо на Европском првенству. Осим Босне и Херцеговине ту су још и Холандија и Летонија.

Утакмице прве рунде Европског првенства играће се у Бечу (група А), Гразу (група Б), Троднхајму (групе Ц и Д), Малмеу (група Е) и Гетеборгу (група “Ф.

Домаћини друге рунде такмичења биће Беч и Малме, а саме завршнице Штокхолм.

У други круг пласирати по двије првопласиране репрезентације из сваке од шест група. У другом кругу ће бити формиране нове двије групе са по шест селекција у којима ће играти свако са сваким изузев тимова који су у првој фази играли у истој групи. У полуфинале ће се пласирати по двије првопласиране репрезентације.

На ЕУРО 2020 ће за 18 дана бити одиграно чак 65 утакмица.

Између Срба и Хрвата у неким спортовима као да постоји невидљиви магнет, па их жреб спаја малтене у свим могућим приликама.

Мушке рукометне репрезентације Србије и Хрватске одмериле су снаге у недавно завршеним квалификацијама за Европско првенство, а биће у групи и на самом ЕП, које ће од 9. до 26. јануара 2020. организовати Аустрија, Норвешка и Шведска.

Жребом у Бечу, у петак предвече, одлучено је да у групи А поред носиоца Хрватске буду још селекције Белорусије, Црне Горе и Србије.

"Орлови" су жребани из последњег, четвртог шешира, пошто су се на ЕП пласирали "кроз иглене уши".

Подсећамо да су изабраници Ненада Перуничића са Хрватима играли нерешено у Београду (25:25), док су у Задру поражени са четири гола разлике - 27:23.

Мечеви А групе играће се у аустријском граду Грацу.

Изгледа да Србија не може без Хрватске, или обрнуто, када је рукомет у питању. Били смо заједно у квалификацијама за Европско првенство, а данашњи жреб нас је спојио и на самом првенству континента.

Али, ни то није све, поред Хрватске и Србије, у групи су и Црна Гора и Белорусија. Утакмице ове групе играће се у аустријском Грацу, а домаћини су и Норвешка и Шведска. Две најбоље селекције ће проћи даље из групе.

Србија се на жребу нашла у последњем, четвртом шеширу, пошто је једва, голом у последњим секундама, изборила право да игра на шампионату.

Рекло би се, ипак, да шансе за пролаз у другу фазу нису мале. Хрватска је апсолутни фаворит, Белорусија је освојила друго место у квалификационој групи, иза Чешке, а испред Босне и Херцеговине, док је Црна Гора такође пласман изборила у последњем колу, иза Данске, а са бодом више од Украјине.

Србија је на претходном Европском првенству, 2018. у Хрватској, заузела 12. место.

Предстојећи шампионат играће се од 9. до 26. јануара 2020. године.

Извор: мондо.ба/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар