Рукометаши чекају жријеб из 4. шешира: Биће тешко!

Кога год да "извучемо" на данашњем жребу за Европско првенство чека нас изузетно тежак изазов. . . Озбиљна имена!

Остали спортови 28.06.2019 | 16:01
Рукометаши чекају жријеб из 4. шешира: Биће тешко!
Рукометна репрезентација Србије се "кроз иглене ушли" пласирала на завршни турнир Европског првенства 2020. године које се организује у три земље - Аустрији, Данској и Шведској.

Очајно смо почели квалификације и завршили их идеалним сценаријом: победом над Белгијом у гостима, па узбудљивим тријумфом над Швајцарцима у Новом Саду, када су гости у последњој секунди утакмице погодили пречку.

На крају је најважније да смо се ипак поново пласирали на континентални шампионат, а у току дана сазнаћемо и с ким ћемо одмерити снаге крајем јануара.

Србија се очекивано налази у најслабијем, четвртом шеширу жреба, у којој су још селекције Пољске, Русије, Украјине, Босне и Херцеговине и Холандије, са којима не можемо да играмо у групној фази турнира.

У првом шеширу су Шпанија, Шведска, Француска, Данска, Хрватска и Чешка, док су у другом Норвешка, Словенија, Немачка, С. Македонија, Мађарска и Белорусија.

У трећем шеширу, који је бар на паприу најсличнији нашем квалитету, налазе се следећи тимови: Аустрија, Исланд, Црна Гора, Португал, Летонија и Швајцарска, с којом смо играли и у квалификацијама и забележили победу и пораз.

Занимљиво је да на турниру учествује ШЕСТ бивших југословенских република, с тим да су Црној Гори и БиХ ово дебији на континенталној смотри.

На овогодишњем Европском првенству, првом са 24 екипе, селекције ће бити подељене у шест група од по четири тима, док ће се по две најбоље репрезентације пласирати у главну рунду - где се потом формирају две нове од по шест.

Одатле две најбоље иду у полуфинала, али рано је још да причамо о томе.

Такође, због специфичности турнира у три земље, већ сада је јасно у ком од градова ће играти сваки од носилаца жреба, самим тим и све остале репрезентације "жребане" са њима.

Хрватска ће бити у "А" групи у Грацу, Аустрија иде у "Б" групу у Беч, Немачка у "Ц" и Норвешка у "Д" у Трондхајму, Данска је позиционирана у групу "Е" у Малме, док је Шведска смештена у "Ф" групу у Гетеборгу.

Кога бисте желели на жребу?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар