Rukometaši čekaju žrijeb iz 4. šešira: Biće teško!

Koga god da "izvučemo" na današnjem žrebu za Evropsko prvenstvo čeka nas izuzetno težak izazov. . . Ozbiljna imena!

Ostali sportovi 28.06.2019 | 16:01
Rukometaši čekaju žrijeb iz 4. šešira: Biće teško!
Rukometna reprezentacija Srbije se "kroz iglene ušli" plasirala na završni turnir Evropskog prvenstva 2020. godine koje se organizuje u tri zemlje - Austriji, Danskoj i Švedskoj.

Očajno smo počeli kvalifikacije i završili ih idealnim scenarijom: pobedom nad Belgijom u gostima, pa uzbudljivim trijumfom nad Švajcarcima u Novom Sadu, kada su gosti u poslednjoj sekundi utakmice pogodili prečku.

Na kraju je najvažnije da smo se ipak ponovo plasirali na kontinentalni šampionat, a u toku dana saznaćemo i s kim ćemo odmeriti snage krajem januara.

Srbija se očekivano nalazi u najslabijem, četvrtom šeširu žreba, u kojoj su još selekcije Poljske, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine i Holandije, sa kojima ne možemo da igramo u grupnoj fazi turnira.

U prvom šeširu su Španija, Švedska, Francuska, Danska, Hrvatska i Češka, dok su u drugom Norveška, Slovenija, Nemačka, S. Makedonija, Mađarska i Belorusija.

U trećem šeširu, koji je bar na papriu najsličniji našem kvalitetu, nalaze se sledeći timovi: Austrija, Island, Crna Gora, Portugal, Letonija i Švajcarska, s kojom smo igrali i u kvalifikacijama i zabeležili pobedu i poraz.

Zanimljivo je da na turniru učestvuje ŠEST bivših jugoslovenskih republika, s tim da su Crnoj Gori i BiH ovo debiji na kontinentalnoj smotri.

Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, prvom sa 24 ekipe, selekcije će biti podeljene u šest grupa od po četiri tima, dok će se po dve najbolje reprezentacije plasirati u glavnu rundu - gde se potom formiraju dve nove od po šest.

Odatle dve najbolje idu u polufinala, ali rano je još da pričamo o tome.

Takođe, zbog specifičnosti turnira u tri zemlje, već sada je jasno u kom od gradova će igrati svaki od nosilaca žreba, samim tim i sve ostale reprezentacije "žrebane" sa njima.

Hrvatska će biti u "A" grupi u Gracu, Austrija ide u "B" grupu u Beč, Nemačka u "C" i Norveška u "D" u Trondhajmu, Danska je pozicionirana u grupu "E" u Malme, dok je Švedska smeštena u "F" grupu u Geteborgu.

Koga biste želeli na žrebu?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar