Орлови вјежбају против хита Лиге нација!

Одбојкаши Србије у Пловдиву играју против Ирана који са клупе предводи некадашњи селектор наше селекције Игор Колаковић. Изабраници Николе Грбића без шанси за Ф6 у Чикагу наредног месеца.

Остали спортови 28.06.2019 | 14:26
Орлови вјежбају против хита Лиге нација!
Топло-хладно, тако би могла да се окарактерише игра одбојкаша Србије у досадашњих 12 кола Лиге нација. После четири везана пораза, па пет победа у низу тињала је нада пред турнир у Милану, али је чета Николе Грбића доживела сва три неуспеха у граду моде и изгубила шансе да се домгне Чикага и борбе за други трофеј у такмичењу под окирљем Светске одбојкашке федерације.

Последњег викенда наша репрезентација је у Пловдиву, а ривал у петак (16.00) је Иран, хит Лиге нација ове године. Азијска селекција је са скором 10-2 друга на табели иза Бразила. Иранце сјајно предводи некадашњи селектор Србије Игор Колаковић.

Селектор Орлова Никола Грбић одлучио је да оне најбоље полако уводи у ритам утакмица како би достигли форму пред почетак августа и квалификационог турнира у Барију за Олимпијске игре у Токију наредне године. Прошлог викена паркет је осетио Срећко Лисинац, а сада ће по први пут у нашем саставу да буду Немања Петрић, Марко Ивовић и Алекса Батак. Они ће мањати Милана Катића, Давида Мехића и Вука Тодоровића. Ово такмичење прескочили су тандем Перуђе Александар Атанасијевић и Марко Подрашчанин.

Било је планирано да у тиму буде и наш најбољи примач сервиса Урош Ковачевић, али је он још ровит, па Грбићније хтео да га излаже ризику. Биће спреман за Бари и главно такмичење овог лета. Очекује се неизвестан меч. Србија има три победе против Ирана у последње четри утакмице.

Бразил је три кола пре краја већ на завршном турниру у Чикагу, као и домаћин САД. Иран, Француска и Русија су близу, а о шестом путнику одлучиваће се највероватније између Италије и светског шампиона Пољске, мада и Канада може да се умеша у борбу за Ф6. Најазнимљиви дуел дана игра се у Бразилији где се састају Италија – Канада. Азури не играју у најјачем саставу ово такмичење, али су имали одличне резултате досад. Овај меч ће бити кључан за Италијане на путу до Чикага.

Финални турнир ће се одиграти од 10. до 14. јула у Чикагу. Американци као домаћини су сигурни, а на Ф6 пласираће се и пет најбољих селекција после 15 кола, односно пет викенда. Први критеријум код редоследа репрезентација је број победа, па тек онда број бодова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар