Orlovi vježbaju protiv hita Lige nacija!

Odbojkaši Srbije u Plovdivu igraju protiv Irana koji sa klupe predvodi nekadašnji selektor naše selekcije Igor Kolaković. Izabranici Nikole Grbića bez šansi za F6 u Čikagu narednog meseca.

Ostali sportovi 28.06.2019 | 14:26
Orlovi vježbaju protiv hita Lige nacija!
Toplo-hladno, tako bi mogla da se okarakteriše igra odbojkaša Srbije u dosadašnjih 12 kola Lige nacija. Posle četiri vezana poraza, pa pet pobeda u nizu tinjala je nada pred turnir u Milanu, ali je četa Nikole Grbića doživela sva tri neuspeha u gradu mode i izgubila šanse da se domgne Čikaga i borbe za drugi trofej u takmičenju pod okirljem Svetske odbojkaške federacije.

Poslednjeg vikenda naša reprezentacija je u Plovdivu, a rival u petak (16.00) je Iran, hit Lige nacija ove godine. Azijska selekcija je sa skorom 10-2 druga na tabeli iza Brazila. Irance sjajno predvodi nekadašnji selektor Srbije Igor Kolaković.

Selektor Orlova Nikola Grbić odlučio je da one najbolje polako uvodi u ritam utakmica kako bi dostigli formu pred početak avgusta i kvalifikacionog turnira u Bariju za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine. Prošlog vikena parket je osetio Srećko Lisinac, a sada će po prvi put u našem sastavu da budu Nemanja Petrić, Marko Ivović i Aleksa Batak. Oni će manjati Milana Katića, Davida Mehića i Vuka Todorovića. Ovo takmičenje preskočili su tandem Peruđe Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin.

Bilo je planirano da u timu bude i naš najbolji primač servisa Uroš Kovačević, ali je on još rovit, pa Grbićnije hteo da ga izlaže riziku. Biće spreman za Bari i glavno takmičenje ovog leta. Očekuje se neizvestan meč. Srbija ima tri pobede protiv Irana u poslednje četri utakmice.

Brazil je tri kola pre kraja već na završnom turniru u Čikagu, kao i domaćin SAD. Iran, Francuska i Rusija su blizu, a o šestom putniku odlučivaće se najverovatnije između Italije i svetskog šampiona Poljske, mada i Kanada može da se umeša u borbu za F6. Najaznimljivi duel dana igra se u Braziliji gde se sastaju Italija – Kanada. Azuri ne igraju u najjačem sastavu ovo takmičenje, ali su imali odlične rezultate dosad. Ovaj meč će biti ključan za Italijane na putu do Čikaga.

Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u Čikagu. Amerikanci kao domaćini su sigurni, a na F6 plasiraće se i pet najboljih selekcija posle 15 kola, odnosno pet vikenda. Prvi kriterijum kod redosleda reprezentacija je broj pobeda, pa tek onda broj bodova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar