ЕП до 21: Какав фудбал - Нијемци у финалу!

Румунија пала у надокнади – Немачка после преокрета у финалу Европског првенства! Млада репрезентација Немачке победила је Румунију са 4:2 и пласирала се у велико финале Европског првенства, које се одржава у Италији.  

Фудбал 27.06.2019 | 21:00
ЕП до 21: Какав фудбал - Нијемци у финалу!
Немци после преокрета сломили сјајну Румунију! Головима Амирија и Валдшмита из слободних удараца у самој завршници Панцери изборили пласман у финале.

Виђен је сјајан меч на стадиону у Болоњи, а "Панцери" су захваљујући головима у 90. и 94. минуту стигли до тријумфа и пласмана у финале.

Млади састав Румуније на полувремену је водио са 2:1, међутим Немачка је у наставку успела да изједначи и да потом у надокнади времена дође до победе.

Стрелац за Румуније био је Пушкаш у 27. и 44. минуту, док су за Немце погађали Амири у 21. и 94. и Валдшмит у 51. и 90. минуту. Њих двојица потпуно су обележила овај меч и најзаслужнији су за пласман "Панцера" у финале.

Румунија је у 92. минуту остала и без играча, пошто је Паскану добио директан црвени картон.

Немачка ће у великом финалу играти против Шпаније или Француске, чији је меч на програму од 21х.

Немачка је први финалиста Европског првенства за младе! Мора се рећи заслужено, али и констатовати да остаје велика жал што се тамо није нашла феноменална селекција Румуније. Изабраници Мирела Радоја потрудили су се да још једном гледамо фантастичну фудбалску представу, као и сваки пут до сада играли су тотални фудбал, али су на крају посустали у одлучујућим тренуцима меча. Са два гола из слободних удараца у финишу меча, прво Валдшмита, а потом и Амирија, изабраници Штефана Кунца су дошли до драгоценог славља и пласмана у велико финале - 4:2 (1:2).

Немцима, који ће у финалу играти са победником другог полуфиналног окршаја између Шпаније и Француске (21.00), поново се исплатила та невероватна упорност. Није их пореметио повратак Румуније након водећег гола Амирија, нити боља игра противника током првих 45 минута игре. Заиграли су потпуно другачије у наставку меча и са три велика поготка отворили себи врата борбе за трофеј.

Румуне је дуго на својим леђима носио фантастични Георге Пушкаш. Изузетни голгетер је постигао два поготка и могао још који, фантастично се кретао и био константна опасност по противнички гол, али је његову селекцију био кобан почетак другог полувремена. Тада је Хађи при изласку из казненог простора беспотребно повукао Дауда, а арбитар Орел Гринфилд без оклевања показао на белу тачку. Валдшмит је постигао први гол на мечу, а Немци постали тим који се до краја меча питао за све на терену.

Румују је у финишу заобишла и срећа. Код слободног ударца Валдшмита у 90. минуту лопта је прошла кроз ноге трагичару Пашкануу, што је потпуно убило у појам његову екипу. Исти играч је убрзо зарадио и црвени картон, а Амири у четвртом минуту надокнаде ставио тачку на фантастичну фудбалску представу.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У21 - ПОЛУФИНАЛЕ: 

Четвртак

Немачка - Румунија 4:2 (1:2)
/Амири 21, 90+4 - Валдшмит 51пен, 90 - Пушкаш 26пен, 44/

21.00: Шпанија - Француска  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар