EP do 21: Kakav fudbal - Nijemci u finalu!

Rumunija pala u nadoknadi – Nemačka posle preokreta u finalu Evropskog prvenstva! Mlada reprezentacija Nemačke pobedila je Rumuniju sa 4:2 i plasirala se u veliko finale Evropskog prvenstva, koje se održava u Italiji.  

Fudbal 27.06.2019 | 21:00
EP do 21: Kakav fudbal - Nijemci u finalu!
Nemci posle preokreta slomili sjajnu Rumuniju! Golovima Amirija i Valdšmita iz slobodnih udaraca u samoj završnici Panceri izborili plasman u finale.

Viđen je sjajan meč na stadionu u Bolonji, a "Panceri" su zahvaljujući golovima u 90. i 94. minutu stigli do trijumfa i plasmana u finale.

Mladi sastav Rumunije na poluvremenu je vodio sa 2:1, međutim Nemačka je u nastavku uspela da izjednači i da potom u nadoknadi vremena dođe do pobede.

Strelac za Rumunije bio je Puškaš u 27. i 44. minutu, dok su za Nemce pogađali Amiri u 21. i 94. i Valdšmit u 51. i 90. minutu. Njih dvojica potpuno su obeležila ovaj meč i najzaslužniji su za plasman "Pancera" u finale.

Rumunija je u 92. minutu ostala i bez igrača, pošto je Paskanu dobio direktan crveni karton.

Nemačka će u velikom finalu igrati protiv Španije ili Francuske, čiji je meč na programu od 21h.

Nemačka je prvi finalista Evropskog prvenstva za mlade! Mora se reći zasluženo, ali i konstatovati da ostaje velika žal što se tamo nije našla fenomenalna selekcija Rumunije. Izabranici Mirela Radoja potrudili su se da još jednom gledamo fantastičnu fudbalsku predstavu, kao i svaki put do sada igrali su totalni fudbal, ali su na kraju posustali u odlučujućim trenucima meča. Sa dva gola iz slobodnih udaraca u finišu meča, prvo Valdšmita, a potom i Amirija, izabranici Štefana Kunca su došli do dragocenog slavlja i plasmana u veliko finale - 4:2 (1:2).

Nemcima, koji će u finalu igrati sa pobednikom drugog polufinalnog okršaja između Španije i Francuske (21.00), ponovo se isplatila ta neverovatna upornost. Nije ih poremetio povratak Rumunije nakon vodećeg gola Amirija, niti bolja igra protivnika tokom prvih 45 minuta igre. Zaigrali su potpuno drugačije u nastavku meča i sa tri velika pogotka otvorili sebi vrata borbe za trofej.

Rumune je dugo na svojim leđima nosio fantastični George Puškaš. Izuzetni golgeter je postigao dva pogotka i mogao još koji, fantastično se kretao i bio konstantna opasnost po protivnički gol, ali je njegovu selekciju bio koban početak drugog poluvremena. Tada je Hađi pri izlasku iz kaznenog prostora bespotrebno povukao Dauda, a arbitar Orel Grinfild bez oklevanja pokazao na belu tačku. Valdšmit je postigao prvi gol na meču, a Nemci postali tim koji se do kraja meča pitao za sve na terenu.

Rumuju je u finišu zaobišla i sreća. Kod slobodnog udarca Valdšmita u 90. minutu lopta je prošla kroz noge tragičaru Paškanuu, što je potpuno ubilo u pojam njegovu ekipu. Isti igrač je ubrzo zaradio i crveni karton, a Amiri u četvrtom minutu nadoknade stavio tačku na fantastičnu fudbalsku predstavu.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - POLUFINALE: 

Četvrtak

Nemačka - Rumunija 4:2 (1:2)
/Amiri 21, 90+4 - Valdšmit 51pen, 90 - Puškaš 26pen, 44/

21.00: Španija - Francuska  

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar