Савић и Туцак за примјер свима: Прошло је вријеме рата!

"На базену бисмо један другога уништили, али изван базена смо пријатељи и то ништа неће и не може променити", рекао је Ивица Туцак о свом пријатељу Дејану Савићу.

Остали спортови 27.06.2019 | 14:34
Савић и Туцак за примјер свима: Прошло је вријеме рата!
Једно од највећих спортских ривалстава, како би то рекао Душан Мандић, добило је нову епизоду претходног викенда на "Ташмајдану".

Ватерполисти Србије и Хрватске борили су се за трофеј Светске лиге и остао је у нашим рукама, након "тесне" победе (11:10) коју је одлучио Филип Филиповић, и то у немогућим, олујним условима, када су играчи једва и видели гол који гађају.

"Делфини" су се пласирали и на Олимпијске игре, све је протекло у фер-атмосфери, о чему су писали и медији из Хрватске, док је и Ивица Туцак хвалио домаћу публику.

Комшије на овај пораз не гледају као на неуспех, али се у тамошњим медијима провлачи информација да је Србија победила Хрватску у четири од шест финала откако је Туцак селектор, на шта је он одговорио да су све равноправнији и да им је недостајао "пензионисани" Сандро Сукно.

"Добро, само ми смо некад губили 6:12, а сада смо у најмању руку били равноправни. Изгубили смо утакмицу због спорног петерца, у готово истој ситуацији у нашој утакмици у групи на Јоковићу га нису свирали. Ха, морамо наставити радити, па ће се и то с финалима променити. Дочекаћемо једном и Србе у финалу, будите без бриге", казао је Ивица Туцак за "Вечерњи лист".

На питање због чега Хрватска није могла да се "одлепи" од Србије у београдском финалу, селектор Туцак је казао да је због нијанси у квалитету, за коју мисли да је и даље на њиховој страни.

"То је тако кад играју две тако јаке репрезентације. Ми смо, што се тиче игре, били за нијансу бољи, али примили смо неке поготке због своје деконцентрације и неспретности. И они су прошле године у Ријеци повели 4:1, па смо их ми стигли и престигли", присетио се Туцак.

Неизбежна тема су српско-хрватски односи, а на констатацију да је смањењу тензија, посебно у ватерполу, допринело и пријатељство њега и Савића, Туцак одговара...

"Деки и ја највећи смо спортски ривали, на базену бисмо један другога уништили, али изван базена смо пријатељи и то ништа неће и не може променити. Сличан је однос и међу играчима. Е сад, ако је то наше пријатељство помогло бољим односима, онда и Дејан и ја можемо бити задовољни", казао је Туцак и поентирао.

"Време рата је прошло, ране и туга због губитка вољених остају, али морамо наставити даље живети".

Када је у питању сама организација турнира, селектор Хрватске је имао примедбе, али је свестан да су временске (не)прилике биле такве да ништа није могло да се промени у "стегнутом" распореду од шест мечева у шест дана.

"Нама није недостајало ништа, обезбеђење је с нама било 24 сата и све је прошло у реду. И атмосфера на трибинама била је пријатељска, права спортска...", рекао је Ивица Туцак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пусти

27.06.2019 14:30

прице ! Зна се, ста су и како мисле, ови из ХР ! Само СРБИЈА !!! Нека памте до вијека.

ОДГОВОРИТЕ