Savić i Tucak za primjer svima: Prošlo je vrijeme rata!

"Na bazenu bismo jedan drugoga uništili, ali izvan bazena smo prijatelji i to ništa neće i ne može promeniti", rekao je Ivica Tucak o svom prijatelju Dejanu Saviću.

Ostali sportovi 27.06.2019 | 14:34
Savić i Tucak za primjer svima: Prošlo je vrijeme rata!
Jedno od najvećih sportskih rivalstava, kako bi to rekao Dušan Mandić, dobilo je novu epizodu prethodnog vikenda na "Tašmajdanu".

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske borili su se za trofej Svetske lige i ostao je u našim rukama, nakon "tesne" pobede (11:10) koju je odlučio Filip Filipović, i to u nemogućim, olujnim uslovima, kada su igrači jedva i videli gol koji gađaju.

"Delfini" su se plasirali i na Olimpijske igre, sve je proteklo u fer-atmosferi, o čemu su pisali i mediji iz Hrvatske, dok je i Ivica Tucak hvalio domaću publiku.

Komšije na ovaj poraz ne gledaju kao na neuspeh, ali se u tamošnjim medijima provlači informacija da je Srbija pobedila Hrvatsku u četiri od šest finala otkako je Tucak selektor, na šta je on odgovorio da su sve ravnopravniji i da im je nedostajao "penzionisani" Sandro Sukno.

"Dobro, samo mi smo nekad gubili 6:12, a sada smo u najmanju ruku bili ravnopravni. Izgubili smo utakmicu zbog spornog peterca, u gotovo istoj situaciji u našoj utakmici u grupi na Jokoviću ga nisu svirali. Ha, moramo nastaviti raditi, pa će se i to s finalima promeniti. Dočekaćemo jednom i Srbe u finalu, budite bez brige", kazao je Ivica Tucak za "Večernji list".

Na pitanje zbog čega Hrvatska nije mogla da se "odlepi" od Srbije u beogradskom finalu, selektor Tucak je kazao da je zbog nijansi u kvalitetu, za koju misli da je i dalje na njihovoj strani.

"To je tako kad igraju dve tako jake reprezentacije. Mi smo, što se tiče igre, bili za nijansu bolji, ali primili smo neke pogotke zbog svoje dekoncentracije i nespretnosti. I oni su prošle godine u Rijeci poveli 4:1, pa smo ih mi stigli i prestigli", prisetio se Tucak.

Neizbežna tema su srpsko-hrvatski odnosi, a na konstataciju da je smanjenju tenzija, posebno u vaterpolu, doprinelo i prijateljstvo njega i Savića, Tucak odgovara...

"Deki i ja najveći smo sportski rivali, na bazenu bismo jedan drugoga uništili, ali izvan bazena smo prijatelji i to ništa neće i ne može promeniti. Sličan je odnos i među igračima. E sad, ako je to naše prijateljstvo pomoglo boljim odnosima, onda i Dejan i ja možemo biti zadovoljni", kazao je Tucak i poentirao.

"Vreme rata je prošlo, rane i tuga zbog gubitka voljenih ostaju, ali moramo nastaviti dalje živeti".

Kada je u pitanju sama organizacija turnira, selektor Hrvatske je imao primedbe, ali je svestan da su vremenske (ne)prilike bile takve da ništa nije moglo da se promeni u "stegnutom" rasporedu od šest mečeva u šest dana.

"Nama nije nedostajalo ništa, obezbeđenje je s nama bilo 24 sata i sve je prošlo u redu. I atmosfera na tribinama bila je prijateljska, prava sportska...", rekao je Ivica Tucak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pusti

27.06.2019 14:30

price ! Zna se, sta su i kako misle, ovi iz HR ! Samo SRBIJA !!! Neka pamte do vijeka.

ODGOVORITE