Шта се дешава са Феликсом?!

Зашто још није објављен трансфер? И када ће бити завршен прелазак из Бенфике у Атлетико?

Фудбал 23.06.2019 | 22:00
Шта се дешава са Феликсом?!
Мадридска Марка је ексклузивно објавила, Бенфика само накратко демантовала, али је свима јасно да ће Жоао Феликс каријеру наставити у Атлетику и да ће постати играч с највећом откупном клаузулом у клупској историји, постављеној на 350.000.000 евра.

Иако је познато да ће Атлетико платити Бенфики откупну клаузулу од 120.000.000 евра, као и практично сви детаљи у вези овог шокантног мегаломанског посла, данима се већ чека да трансфер буде објави на званичном сајту Рохибланкоса. Где је запело?

Заправо, нигде... У питању је џентлменски договор челника два клуба, све како би се „превеслао“ систем финансијског фер-плеја. О чему се ради? Наиме, Бенфика је у фискалној години ФФП (1. јул 2018 – 1. јул 2019.) остварио профит од готово 123.000.000 евра. То је остварено кроз продају Раула Хименеза Вулвсима за 38.000.000 евра, Талиски у Гуангџоуу за 19.200.000 евра, Жоаоа Карваља у Нотингем Форест за 15.000.000 евра, уз новац који је, примера ради, стигао од трансфера Луке Јовића из Ајнтрахта у Реал Мадрид.

Пошто је португалски шампион дефинитивно пословао у плусу, направљен је договор с Атлетиком да Феликсовтрансфер буде објављен 1. јула, када буде кренула нова финансијска година. Све је само бирократска ствар, све како би Бенфика несметано функционисала и куповала у наредних годину дана. Не треба заборавити да Атлетико и Бенфика годинама граде пријатељске односе, па су бројни играчи прелазили с једне на другу страну и обрнуто. Од Ника Гаитана, преко Раула Хименеза, Јана Облака, Пиција, Роберта, до Едуарда Салвија, Хозе Антонија Рејеса...

У међувремену, Жоао Феликс ужива у Португалији на годишњем одмору. Сачекаће још седам-осам дана, после чега следе медицински прегледи и потписивање уговора с Рохибланкосима.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар