Бразилац са европским искуством стиже у Звезду?!

Фудбалер кипарског Пафоса занимљив црвено-белима као решење за левог бека.  Бразилац је нова мета: Жандер има позив са Рајка! Владан Милојевић добро познаје левог бека Пафоса.

Фудбал 23.06.2019 | 21:46
Бразилац са европским искуством стиже у Звезду?!
Чврсто је решила Црвена звезда: нови леви бек биће странац! Ако неће Египћанин Хафез, онда можда хоће – Бразилац Жандер (на фотографији у белом дресу), сазнаје МОЗЗАРТ Спорт! Није требало много да се одгонентне загонетка Митра Мркеле. Странац, са оне стране Атлантика... Некако просто вуче на Бразил.

Додуше, овај Бразилац не стиже директно из Јужне Америке. Није ни непознат. Штавише, Владан Милојевић и те како добро зна квалитете Жандера Сантане, јер га је пратио на Кипру. А, леви бек је и даље на том острву, додуше, спреман је за промену.

Искуство, брзина, експлозивност. Све је то „спаковано“ у Жандеру Сантани, играчу Пафоса, који је пре годину дана прешао у тај клуб из Аполона из Лимасола. Прошле сезоне одиграо је 17 утакмица.

Било би и више мечева у ногама бразилског дефанзивца да због спора са Аполоном није добио суспензију Фудбалског савеза Кипра, па је од марта са трибина морао да гледа утакмице. Тај спор је напокон решен и сада је Жандер слободан.



Из родног Бразила је кренуо пут Европе још 2011. године и то оном уобичајеном трасом за играче са тог говорног подручја – преко Португалије. Најпре Олханенсе, па Жил Висенте, Авеш, Мореиренсе и онда селидба на Кипар, на којем је у последње три сезоне.

Жандер повремено зна да заигра и офанзивније, као лево крило, испробавали су га и на позицији задњег везног, али далеко најбоље се сналази као леви бек, где његова брзина, да се убаци из другог плана противничкој одбрани иза леђа, долази до изражаја.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар