Радници иду у штрајк упозорења

Скупштина синдикалне организације АрцелорМиттал Приједор прије два дана донијела је Одлуку да у понедељак ступи у једночасовни штрајк упозорења, сазнаје БН ТВ.  

Република Српска 21.06.2019 | 11:22
Радници иду у штрајк упозорења
Разлог  ступања  у   једночасовни  штрајка  упозорења  је ;

 Одлука  Компаније  о  отпуштању  300  радника

 Неприхватања  захтјева  скупштине синдикалне  организације АМ  о  повећању  плате

 Заштита  радних  мјеста  и  спречавање  одласка  радника  са  ових  простора

Штрајк  упозорења  ће  се  одржати  у  понедељак  24.06.2019  године  у  периоду  од  08,30  до  09,30  на  локацији  рудника  Омарска и  то од  11,00  до  12,00  часова  на  локалитету  Приједора  -  Централна  радионица

Штрајк  ће  се  водити  у  складу  са  одредбама  закона  о  штрајку  и  на  начин  како  је  то  прописом  одређено  у  борби  за  своја  егзистенциолнална  права.

Свим  заинтересованим  медијима  биће  омогућено  присуство  по  правилима  Друштва АМ.

Послије  једног  или  другог  скупа  представници  синдиката  ће  дати  изјаву  за  медије, речено је БН ТВ у синдикалној организације комапније АрцелорМиттал Приједор.

БН ТВ
 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

@Роки

21.06.2019 09:26

Буне се . Јбга Миле види са које пиво рјеши то као што си са жељезничарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

21.06.2019 09:27

Какав штрајк па приватна је фирма и онако ће је затворити посла себи тражите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари приједорцанин

21.06.2019 10:13

Не трба насједати на овакве ствари сто пласира Миттал. Овдје се радници и њихов полозај користе у контексту само да би се прикрио криминал који су годинама у вези цинили: директор Миттал рудника Младен Јелаца, пресједник Днс-а Марко Павиц, директор зељезница Драган Савановиц и Горан Муцак Марјановиц из нискоградње Марјановиц. Знаци они су годинама врсили дистрибуцију руду преко зељезница гдје се увјек крила стварна колицина руде, продавали до три пута низој цијени руду зељезари у Зеници, а разлику новца коју су срварали дјелили су медјусобно. А да не говорим о 64 милиона КМ пореза коју дугују према РС, и не исплацене добити према Рзр Љубији. Дакле, оваквим насловима као сто је отпустање радника и простести скреце се пазња са кљуцних ствари криминала који се годинама радио, али се сада све у јавности зна и спасавају главе један другом. Тај рудник су прама нацину експлоатације упропастили и његов вијек трајања је јос три године. Сви знају да долази крај па се некао треба на лукав нацин извуци из свега. И на крају само јос да казем: ЈАДАН ПРИЈЕДОР И МИ СТО ЗИВИМО У ЊЕМУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједок

21.06.2019 10:41

Свака част за коментар! Жива истина, све што сте навели. Нажалост и коментар да сте јадни у Приједору је истна. Приједор и Омарска ће доживјети еколошку катастрофу. Ископе не затрпавају него остављају кратетере....страшно. То су вам те бајне еколошке дозволе које нико не контролише. Народ тих крајева нема појма шта га чека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

металак

21.06.2019 11:04

та фирма је свакако са сједиштем у федерацији, то треба затворити а раднике послати кућама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.06.2019 18:03

Затворити дабоме...и тиме настетити зељезари Зеница која вец руду зељезницом довози из Плоца,.....укидај одмах