Radnici idu u štrajk upozorenja

Skupština sindikalne organizacije ArcelorMittal Prijedor prije dva dana donijela je Odluku da u ponedeljak stupi u jednočasovni štrajk upozorenja, saznaje BN TV.  

Republika Srpska 21.06.2019 | 11:22
Radnici idu u štrajk upozorenja
Razlog  stupanja  u   jednočasovni  štrajka  upozorenja  je ;

 Odluka  Kompanije  o  otpuštanju  300  radnika

 Neprihvatanja  zahtjeva  skupštine sindikalne  organizacije AM  o  povećanju  plate

 Zaštita  radnih  mjesta  i  sprečavanje  odlaska  radnika  sa  ovih  prostora

Štrajk  upozorenja  će  se  održati  u  ponedeljak  24.06.2019  godine  u  periodu  od  08,30  do  09,30  na  lokaciji  rudnika  Omarska i  to od  11,00  do  12,00  časova  na  lokalitetu  Prijedora  -  Centralna  radionica

Štrajk  će  se  voditi  u  skladu  sa  odredbama  zakona  o  štrajku  i  na  način  kako  je  to  propisom  određeno  u  borbi  za  svoja  egzistenciolnalna  prava.

Svim  zainteresovanim  medijima  biće  omogućeno  prisustvo  po  pravilima  Društva AM.

Poslije  jednog  ili  drugog  skupa  predstavnici  sindikata  će  dati  izjavu  za  medije, rečeno je BN TV u sindikalnoj organizacije komapnije ArcelorMittal Prijedor.

BN TV
 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

@Роки

21.06.2019 09:26

Буне се . Јбга Миле види са које пиво рјеши то као што си са жељезничарима.

ODGOVORITE
Name

Hare

21.06.2019 09:27

Kakav štrajk pa privatna je firma i onako će je zatvoriti posla sebi tražite

ODGOVORITE
Name

Stari prijedorcanin

21.06.2019 10:13

Ne trba nasjedati na ovakve stvari sto plasira Mittal. Ovdje se radnici i njihov polozaj koriste u kontekstu samo da bi se prikrio kriminal koji su godinama u vezi cinili: direktor Mittal rudnika Mladen Jelaca, presjednik Dns-a Marko Pavic, direktor zeljeznica Dragan Savanovic i Goran Mucak Marjanovic iz niskogradnje Marjanovic. Znaci oni su godinama vrsili distribuciju rudu preko zeljeznica gdje se uvjek krila stvarna kolicina rude, prodavali do tri puta nizoj cijeni rudu zeljezari u Zenici, a razliku novca koju su srvarali djelili su medjusobno. A da ne govorim o 64 miliona KM poreza koju duguju prema RS, i ne isplacene dobiti prema Rzr Ljubiji. Dakle, ovakvim naslovima kao sto je otpustanje radnika i prostesti skrece se paznja sa kljucnih stvari kriminala koji se godinama radio, ali se sada sve u javnosti zna i spasavaju glave jedan drugom. Taj rudnik su prama nacinu eksploatacije upropastili i njegov vijek trajanja je jos tri godine. Svi znaju da dolazi kraj pa se nekao treba na lukav nacin izvuci iz svega. I na kraju samo jos da kazem: JADAN PRIJEDOR I MI STO ZIVIMO U NJEMU!

ODGOVORITE
Name

Svjedok

21.06.2019 10:41

Svaka čast za komentar! Živa istina, sve što ste naveli. Nažalost i komentar da ste jadni u Prijedoru je istna. Prijedor i Omarska će doživjeti ekološku katastrofu. Iskope ne zatrpavaju nego ostavljaju kratetere....strašno. To su vam te bajne ekološke dozvole koje niko ne kontroliše. Narod tih krajeva nema pojma šta ga čeka.

ODGOVORITE
Name

metalak

21.06.2019 11:04

ta firma je svakako sa sjedištem u federaciji, to treba zatvoriti a radnike poslati kućama

ODGOVORITE
Name

re

21.06.2019 18:03

Zatvoriti dabome...i time nastetiti zeljezari Zenica koja vec rudu zeljeznicom dovozi iz Ploca,.....ukidaj odmah