Главни претрес на суђењу Билчару

У бањалучком Окружном суду данас су изречене завршне ријечи у процесу који се води против Горана Билчара за убиство Бојана Миловановића из Козарске Дубице у октобру прошле године. Обједињени поступак се због учествовања у тучи води и против пријатеља покојног Бојана Миловановића, Ђорђа Боровчанина и Ђорђа Ђенадије, као и пријатеља оптуженог Билчара - Марка Михаиловића.

Република Српска 19.06.2019 | 15:45
Главни претрес на суђењу Билчару
Тражим максималну законску казну за Горана Билчара, рекао је у завршној ријечи тужилац. Каже да је Биличар био урачунљив у вријеме извшења кривичног дјела и био свјестан свих околности, због чега треба бити најстрожије кажњен.

"Билчар је био свјестан да ће убоди шрафцигером изазвати смрт Бојана Миловановића. Након почињења кривичног дјела они су уклонили дизалицу и удаљили се са мјеста извршења, а ни дан касније Билчар није показао кајање. Казна мора бити превенција да се ово не смије радити", рекао је окружни тужилац Саша Лаботић.

С друге стране, одбрана Горана Билчара каже да он није на свиреп начин убио Миловановића, него да је претходно дошло до вербалног, а онда и физичког сукоба, па је напад на Миловановића, према тврдњама одбране био у самоодбрани и афекту.

Адвокат породице покојног Миловановића међутим сматра да никаквих олакшавајућих околности нема, него се ради о гнусном убиству убодима шрафцигером. 

Суђењу су присуствовали и родитељи Бојана Миловановића. Његов отац је у судници рекао да родитељи траже максималну законску казну за ово, како је рекао монстроузно убиство, јер након што су изгубили сина уништени су и њихови животи. Изрицање пресуде заказано је за 24. јун.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лаза

19.06.2019 16:25

Билцар није никад био казњаван ни осудјиван, момци из Дубице досли у пола три мртви пијани, провоцирали, псовали мајку крузеци око пекаре цекајуци да њих двојица изадју и да их нападну. Трагедија је сто је до убиства досло, али Билцар сигурно заслузује другу сансу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лауш

19.06.2019 19:33

Правда за Горана

Name

Поштено

19.06.2019 22:47

10-15 година па онда друга шанса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Лаза

19.06.2019 22:49

Лаза, би ли му дао другу шансу да ти је брата убио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисам Лазо, али знај!

20.06.2019 13:12

Немој нападати другог, немој у њега дирати, ето онако, немој га шамарати, ударати, браниће се човек од тебе. Природно је да се браниш од оног ко те напада, не знаш ти шта је њему на уму. То је све што се треба знати за почетак. Момак се бранио, очито је да се осјећао угрожен, зато што је убио другог сад је у затвору, суди му се. Ништа не знате шта Ваша дјеца могу урадити тј. шта раде када их не гледате!!! Само знате рећи убиј, смртна казна, вјешај. Стидите се сви!