Glavni pretres na suđenju Bilčaru

U banjalučkom Okružnom sudu danas su izrečene završne riječi u procesu koji se vodi protiv Gorana Bilčara za ubistvo Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice u oktobru prošle godine. Objedinjeni postupak se zbog učestvovanja u tuči vodi i protiv prijatelja pokojnog Bojana Milovanovića, Đorđa Borovčanina i Đorđa Đenadije, kao i prijatelja optuženog Bilčara - Marka Mihailovića.

Republika Srpska 19.06.2019 | 15:45
Glavni pretres na suđenju Bilčaru
Tražim maksimalnu zakonsku kaznu za Gorana Bilčara, rekao je u završnoj riječi tužilac. Kaže da je Biličar bio uračunljiv u vrijeme izvšenja krivičnog djela i bio svjestan svih okolnosti, zbog čega treba biti najstrožije kažnjen.

"Bilčar je bio svjestan da će ubodi šrafcigerom izazvati smrt Bojana Milovanovića. Nakon počinjenja krivičnog djela oni su uklonili dizalicu i udaljili se sa mjesta izvršenja, a ni dan kasnije Bilčar nije pokazao kajanje. Kazna mora biti prevencija da se ovo ne smije raditi", rekao je okružni tužilac Saša Labotić.

S druge strane, odbrana Gorana Bilčara kaže da on nije na svirep način ubio Milovanovića, nego da je prethodno došlo do verbalnog, a onda i fizičkog sukoba, pa je napad na Milovanovića, prema tvrdnjama odbrane bio u samoodbrani i afektu.

Advokat porodice pokojnog Milovanovića međutim smatra da nikakvih olakšavajućih okolnosti nema, nego se radi o gnusnom ubistvu ubodima šrafcigerom. 

Suđenju su prisustvovali i roditelji Bojana Milovanovića. Njegov otac je u sudnici rekao da roditelji traže maksimalnu zakonsku kaznu za ovo, kako je rekao monstrouzno ubistvo, jer nakon što su izgubili sina uništeni su i njihovi životi. Izricanje presude zakazano je za 24. jun.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Laza

19.06.2019 16:25

Bilcar nije nikad bio kaznjavan ni osudjivan, momci iz Dubice dosli u pola tri mrtvi pijani, provocirali, psovali majku kruzeci oko pekare cekajuci da njih dvojica izadju i da ih napadnu. Tragedija je sto je do ubistva doslo, ali Bilcar sigurno zasluzuje drugu sansu.

ODGOVORITE
Name

lauš

19.06.2019 19:33

Pravda za Gorana

Name

Pošteno

19.06.2019 22:47

10-15 godina pa onda druga šansa.

ODGOVORITE
Name

Re Laza

19.06.2019 22:49

Laza, bi li mu dao drugu šansu da ti je brata ubio?

ODGOVORITE
Name

Nisam Lazo, ali znaj!

20.06.2019 13:12

Nemoj napadati drugog, nemoj u njega dirati, eto onako, nemoj ga šamarati, udarati, braniće se čovek od tebe. Prirodno je da se braniš od onog ko te napada, ne znaš ti šta je njemu na umu. To je sve što se treba znati za početak. Momak se branio, očito je da se osjećao ugrožen, zato što je ubio drugog sad je u zatvoru, sudi mu se. Ništa ne znate šta Vaša djeca mogu uraditi tj. šta rade kada ih ne gledate!!! Samo znate reći ubij, smrtna kazna, vješaj. Stidite se svi!