Крај саге - Ентони Дејвис у Лејкерсима!

Лос Анђелес Лејкерси и Њу Орлеанс Пеликанси договорили су се око трејда у којем ће Ентони Дејвис постати нови кошаркаш "језераша".  Лејкерси подигли улог и коначно довели Дејвиса! Сјајном центру остварен је сан који је дуго сањао. Лејкерси су повећали ризик и успели, пославши значајан део свог тима и талента у супротном смеру.

Кошарка 16.06.2019 | 17:50
Крај саге - Ентони Дејвис у Лејкерсима!
Бомба! Оде Дејвис код Леброна у Лејкерсе! Озбиљан трејд се догодио ноћас...

Од фебруара ове године траје сага око трејда "Обрве", а како он (трејд) није комплетиран у току сезоне, морао је да се сачека крај како би преговори поново почели.

Пеликанси ће Лејкерсима послати Дејвиса, а заузврат ће добити Лонза Бола, Џоша Харта, Брендона Инграма, четвртог пика прве рунде на овогодишњем драфту и два будућа пика прве рунде.

Нови генерални менаџер Њу Орлеанса Дејвид Грифин урадио је одличан посао, пошто је за "Обрву", којем истиче уговор наредне године, добио три кошаркаша с великом потенцијалом и још три пика прве рунде.

Лејкерси су дали доста како би Дејвис наредне сезоне играо у љубичасто-златном дресу, али су задржали Кајла Кузму, што је велика ствар.

Леброн Џејмс, најбољи кошаркаш данашњице и играч Лос Анђелеса, коначно је добио звезду уз себе и ако добро одраде "прелазни рок" могли би да се боре за титулу већ наредне такмичарске године.

Дејвис има 25 година, претходних седам сезона играо је у Пеликанима, међутим желео је да напусти град и у тој намери је успео. У НБА одиграо је 466 утакмица и има просек од 23,7 поена, 10,5 скокова и 2,4 блокаде.

Озбиљан трејд се догодио ноћас у НБА лиги, а суштина целе приче је да ће Ентони Дејвис, популарни Обрва, наредне сезоне играти раме уз раме са Леброном Џејмсом у Лос Анђелес Лејкерсима! Коначно је успео да добије трејд Дејвис што је тражио још од пре неколико месеци, а сада су Лејкерси добили веома звучан тандем што ће их наредне сезоне попети на листи кандидата који могу да ураде нешто више.

Лејкерси ће на другу страну послати Лонза Бола, Брендона Инграма (двојица стартера), Џоша Харта (резервиста) и три пика прве рунде укључујући и укупно четвртог пика на драфту 2019. године што је веома битна ствар.

Први је добродошлицу Ентонију Дејвису пожелео Леброн Џејмс који је најавио да би ово могао да буде само старт прављења озбиљног тима.

"Ентони Дејвис на путу! Идемо брате! Ово је само почетак", написао је Леброн на Инстаграму.

Лејкерси су тако добили звучан тандем после промашене протекле сезоне где сам Леброн није могао много, успели су да сачувају Кајла Кузму, а Пеликнси су уместо играча који је желео да оде и коме је уговор истицао наредне године добили три пика прве рунде и четвртог пика на драфту 2019. године. Залог за будућност.

Пеликанси ће тако добити прикове Лејкерса на драфтвоима 2021. и 2024. године. Први је “заштићен” за првих осам позиција, али ако се деси да Лејкерси имају тако високи пик, онда Пеликанси добијају пик Лејкерса наредне 2022. године без обзира о којој позиције је реч. Пик из 2024. године је такође незаштићен. Уз то, 2023. и 2025. ће имати право замене са Лејкерсима.

Сада нам само преостаје да се запитамо како ће даље тећи изградња Лејкерса. Имају два суперстара, Леброн ће бити расположенији да игра наредне сезоне, а видећемо и ко ће даље потписивати за Јерераше који ће наредне године свакако бити занимљивији за гледање него претходне сезоне.

На овај начин је "прелазни рок" у НБА лиги почео са блокбастер трејдом који Пеликансима даје наду за будућност што укључује и одабирање Зајона Вилијамсона, а Лејкерси су добили шта су желели. Јавили су се и поједини клубови који желе да трејдују играче за четвртог пика који је добио Њу Орлеанс, али тешко да ће до тога доћи јер је јасно да Пеликанси пуцају на блиску будућност.

Дејвис има 25 година, претходних седам сезона играо је у Пеликанима, међутим желео је да напусти град и у тој намери је успео. У НБА одиграо је 466 утакмица и има просек од 23,7 поена, 10,5 скокова и 2,4 блокаде. Ради се о играчу који је шест пута учествовао на Ол стару и три пута је биран у најбоље поставе НБА лиге. Гледаћемо га и на предстојећем Светском првенству у Кини.

Неколико дана након завршетка сезоне и Торонтовог тријумфа у великом финалу, догодио се први велики НБА трејд.

Центар Њу Орлеанса Ентони Дејвис (26 година, 208 центиметара), један од најбољих играча лиге, коначно је прешао у Лос Анђелес Лејкерсе, у "трансферу" за који се борио још од краја јануара, када је саопштио својој франшизи да овог лета неће потписати нови уговор.

После неколико напетих месеци, током којих су га Пеликанси склањали из екипе, па враћали под претњом НБА казне, Дејвис је дефинитивно постао саиграч Леброну Џејмсу, а Лејкерси су ту привилегију "платили" тако што су послали тројицу играча у Луизиану.

Од ноћи између суботе и недеље, играчи Њу Орлеанса постали су плејмејкер Лонзо Бол (21), крило Брендон Инграм (21) и бек шутер Џош Харт (24). Такође, Лејкерси су Пеликансима послали и три "пика" прве рунде, међу којима је укључен и четврти са овогодишњег драфта.

Лејкерси су послали "пола тима", чиме је створена могућност да Њу Орлеанс састави заиста снажну, младу екипу, с обзиром на то да ће овог јуна имати право да први бира и нема дилеме да ли ће изабрати највећу колеџ сензацију још од Леброна - Зајона Вилијамсона.

Ако две франшизе постигну договор да трејд буде реализован 30. јула (30 дана након што "пикови" прве рунде драфта потпишу уговоре), онда ће Лејкерси имати 32,5 милиона долара за трошење на слободне агенте, што ће бити јако важно у заокрету који у Лос Анђелесу праве после веома лоше сезоне.

А, сезона је била таква делимично и због овог трејда, јер је током зиме свакодневно "цурело" у медије ново име које су Лејкерси били спремни да дају у замену за Дејвиса. То је створило тензију и непријатно ишчекивање за већи део тима и у таквој ситуацији више није било изненађење што је плеј-оф остао далеко, упркос великим плановима на почетку сезоне.

Са Дејвисом у рекету, Лејкерси су сада на новом почетку и мораће да буду успешни, из бар два разлика. Као прво, Дејвис ће следећег лета постати слободан играч и моћи ће да бира нову средину ако му се не свиди оно што види у Стејплс центру. Као друго, Леброн ће у децембру напунити 35 година.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар