''Недостајало спортске среће у Торину'...'

Код "змајева" помијешана осјећања након пораза од Италије.

Фудбал 12.06.2019 | 14:13
''Недостајало спортске среће у Торину'...'
Фудбалска репрезентација БиХ синоћ је у Торину претрпила несрећан пораз од Италије у четвртом колу групе Ј квалификација за ЕУРО 2020. Иако су водили поготком Едина Џеке у 32. минуту, те имали још неколико сјајних шанси, "азури" су у другом полувремену головима Лоренца Инсињега у 49. и Марка Вератија у 86. стигли до преокрета и тријумфа резултатом 2:1.

Након утакмице код бх. репрезентативаца су била помијешана осјећања, били су задовољни због добре партије, али и разочарани поразом.

"Дефинитивно смо одиграли боље него у Финској. Оно што смо се договорили у свлачионици смо у првом полувремену одлично радили. У другом полувремену пад концентрације и након корнера лако примамо гол. То су ствари које одлуче утакмицу, Инсињеа не смијете оставити самог на врху шеснаестерца. Треба да научимо пуно из ових грешака. Слиједе нам Лихтенштајн и Арменија. Ако их побиједимо враћамо се у игру. Није још ништа изгубљено“, рекао је за интернет страницу Фудбалског савеза БиХ чувар мреже Ибрахим Шехић.

Слично размишља и Ервин Зукановић, који након одличног издања у Торину очекује боље резултате у наредним квалификационом утакмицама.

"Штета због пораза. Пробудили смо се након пораза у Финској. Кренули смо добро, повели. Ипак, они имају квалитет и дали су нам два гола. Штета јер смо ушли у утакмицу добро. Очекивали смо више, нарочито против Финске. Ту је требало да тражимо бодове. Овдје је требало да дођемо растерећени. Надам се да ћемо у наредне утакмице боље ући“, истакао је Зукановић.

Амер Гојак, везни фудбалер загребачког Динама синоћ је одиграо веома добру утакмицу, али остаје жал што у Торину није освојен барем један бод.

"Одиграли смо добру утакмицу, али резултат је изостао. Недостајало нам је спортске среће и надам се да ће нам се то вратити у наредним утакмицама. Трудили смо се, борили се као један. Вјерујем у ову екипу и мислим да ћемо се вратити на побједнички пут. Навијачи су нам били вјетар у леђа и захваљујем им се на подршци“, рекао је Гојак.

Квалификације за ЕУРО 2020 настављају се 5. септембра, када ће БиХ угостити Лихтенштајн, а три дана касније гостовати Јерменији.

Поредак у групи Ј након четири кола: Италија 12 бодова, Финска 9, Јерменија 6, Грчка 4, БиХ 4, Лихтенштајн 0.

На Европско првенство пласираће се по двије првопласиране репрезентације из свих десет квалификационих група. Преостала четири учесника биће позната након баража у којем ће играти побједници дивизија Лиге нација, у случају да не остваре пласман кроз квалификације.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар