НС о подстицајима у привреди РС

Народна скупштина Републике Српске наставиће данас пету редовну сједницу разматрањем Приједлога закона о подстицајима у привреди Српске.

Република Српска 12.06.2019 | 09:05
НС о подстицајима у привреди РС
Циљ овог приједлога су веће плате радника у реалном сектору, повољније пословно окружење, прилив инвестиција, раст и конкурентност привреде и додатно запошљавање.

Предложеним законом, уводи се јединствени регистар подстицајних средстава, што доводи до квалитетније размјене информација и ефикасније додјеле средстава. Предвиђено је да она буду додијељена привредним субјектима по основу повећања плате радника и подстицања директних улагања.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је јуче на затвореном дијелу сједнице Информацију о безбједности у Српској у 2018. години и прва четири мјесеца ове године, у којој се наводи да је МУП све задатке реализовао професионално и коректно.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ре

12.06.2019 07:16

Јадан је сада било који, ваш бједни кредитни подстицај када сте са разним кредитима задуженог гладног народа и бораца у РС довели све у РС до тоталне катастрофе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трт

12.06.2019 07:26

Којој привреди?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пародија од скупстине

12.06.2019 07:29

Прави подстицаји иду породици Додик, остало око цега ви тобозе расправљате су мрвице и најобицнији папири. Опозицијо излази из тог гујињака. Видите да вам пред носом узима 180 милиона и пребацује у своје оффсхоре компаније, а ви цете да дијелите подстицаје . Од цега? Тразити да Република Српска прогласи банкрот и не дати висе ни марке тзв. Русима а у ствари Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

12.06.2019 07:29

Никако ми није јасно, па ако неко може да ме просвијетли бићу му захвалан, како је могуће да опозиција оптужи (оправдано) СНСД да је покрао изборе и покуповао папке те запријети да неће ући у Скупштину а сада понизно глуми опозицију СНСДу као да се ништа није догодило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

12.06.2019 13:03

Скептик потпунома си управу и мени ништа није јасно а и никоме . ја на следеће изборе нећу ни ићи кад сад већ знам ко ће побједити биће опет се сасушио папир пар тона или камион један они се више и не правдају имају паре раде и купују шта оће. Ето неки дан је оперисан онај папчина чавић за кога сам ја гласао прст ми се осушио због тога испод наслова да је оперисан неможе се коментарисати да га ово мало паметног народа неби благословило .

Name

Директ

12.06.2019 20:35

Као неко ко веома помно прати ову тему годинама, морам да казем сљедеце: предлазем Влади РС да сто прије укине програм субвенција за запосљавање и самозапосљавање, посто средства су мала, цак бих рекао и смјесна и не знам ниједну фирму која је продукт субвенција за самозапосљавање. То све говори да овај програм није скројен да би људе одрзао на овим просторима, вец да би их само јос додатно изнервирао и отјерао одавде, посто овај накарадни резим оцигледно мисли да је неколико хиљада КМ по радном мјесту довољно за посао, додусе, у неким слуцајевима и јесте, док у великој вецини слуцајева није! Друга ствар која ми је запала за око је укупан будзет за ову намјену, а који би требао бити 10 пута веци него сто је сад, да би се осјетила знацајна разлика кроз 10 година, посто са садасњим нивоом издвајања за ову намјену, то це бити тек за 100 година, сто је таман онолико времена за колико цемо као народ нестати са ових простора! То све знаци да садасњи ниво улагања у ову намјену је заправо скоро па миноран и безнацајан, јер је потребно неупоредиво много висе новца за ову намјену, ако овај резим мисли да задрзи људе на овом простору. Исто вази и за субвенције за пољопривреду. Не гради се јака пољопривреда са 70 милиона КМ годисње, посто потребно је цак 3 пута висе за ту намјену и то минимум толико, а у оквиру тога и 3-4 пута веце субвенције за млијеко, ако овај резим хоце јаког сељака и јаку земљу. Из свега овог је видљиво да ова власт улазе најмање, за оно за ста би требала да улазе највисе. Зато смо као друство пропали.

ОДГОВОРИТЕ