NS o podsticajima u privredi RS

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas petu redovnu sjednicu razmatranjem Prijedloga zakona o podsticajima u privredi Srpske.

Republika Srpska 12.06.2019 | 09:05
NS o podsticajima u privredi RS
Cilj ovog prijedloga su veće plate radnika u realnom sektoru, povoljnije poslovno okruženje, priliv investicija, rast i konkurentnost privrede i dodatno zapošljavanje.

Predloženim zakonom, uvodi se jedinstveni registar podsticajnih sredstava, što dovodi do kvalitetnije razmjene informacija i efikasnije dodjele sredstava. Predviđeno je da ona budu dodijeljena privrednim subjektima po osnovu povećanja plate radnika i podsticanja direktnih ulaganja.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je juče na zatvorenom dijelu sjednice Informaciju o bezbjednosti u Srpskoj u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine, u kojoj se navodi da je MUP sve zadatke realizovao profesionalno i korektno.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

re

12.06.2019 07:16

Jadan je sada bilo koji, vaš bjedni kreditni podsticaj kada ste sa raznim kreditima zaduženog gladnog naroda i boraca u RS doveli sve u RS do totalne katastrofe.

ODGOVORITE
Name

Trt

12.06.2019 07:26

Kojoj privredi?

ODGOVORITE
Name

Parodija od skupstine

12.06.2019 07:29

Pravi podsticaji idu porodici Dodik, ostalo oko cega vi toboze raspravljate su mrvice i najobicniji papiri. Opozicijo izlazi iz tog gujinjaka. Vidite da vam pred nosom uzima 180 miliona i prebacuje u svoje offshore kompanije, a vi cete da dijelite podsticaje . Od cega? Traziti da Republika Srpska proglasi bankrot i ne dati vise ni marke tzv. Rusima a u stvari Dodiku.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

12.06.2019 07:29

Nikako mi nije jasno, pa ako neko može da me prosvijetli biću mu zahvalan, kako je moguće da opozicija optuži (opravdano) SNSD da je pokrao izbore i pokupovao papke te zaprijeti da neće ući u Skupštinu a sada ponizno glumi opoziciju SNSDu kao da se ništa nije dogodilo.

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

12.06.2019 13:03

Skeptik potpunoma si upravu i meni ništa nije jasno a i nikome . ja na sledeće izbore neću ni ići kad sad već znam ko će pobjediti biće opet se sasušio papir par tona ili kamion jedan oni se više i ne pravdaju imaju pare rade i kupuju šta oće. Eto neki dan je operisan onaj papčina čavić za koga sam ja glasao prst mi se osušio zbog toga ispod naslova da je operisan nemože se komentarisati da ga ovo malo pametnog naroda nebi blagoslovilo .

Name

Direkt

12.06.2019 20:35

Kao neko ko veoma pomno prati ovu temu godinama, moram da kazem sljedece: predlazem Vladi RS da sto prije ukine program subvencija za zaposljavanje i samozaposljavanje, posto sredstva su mala, cak bih rekao i smjesna i ne znam nijednu firmu koja je produkt subvencija za samozaposljavanje. To sve govori da ovaj program nije skrojen da bi ljude odrzao na ovim prostorima, vec da bi ih samo jos dodatno iznervirao i otjerao odavde, posto ovaj nakaradni rezim ocigledno misli da je nekoliko hiljada KM po radnom mjestu dovoljno za posao, doduse, u nekim slucajevima i jeste, dok u velikoj vecini slucajeva nije! Druga stvar koja mi je zapala za oko je ukupan budzet za ovu namjenu, a koji bi trebao biti 10 puta veci nego sto je sad, da bi se osjetila znacajna razlika kroz 10 godina, posto sa sadasnjim nivoom izdvajanja za ovu namjenu, to ce biti tek za 100 godina, sto je taman onoliko vremena za koliko cemo kao narod nestati sa ovih prostora! To sve znaci da sadasnji nivo ulaganja u ovu namjenu je zapravo skoro pa minoran i beznacajan, jer je potrebno neuporedivo mnogo vise novca za ovu namjenu, ako ovaj rezim misli da zadrzi ljude na ovom prostoru. Isto vazi i za subvencije za poljoprivredu. Ne gradi se jaka poljoprivreda sa 70 miliona KM godisnje, posto potrebno je cak 3 puta vise za tu namjenu i to minimum toliko, a u okviru toga i 3-4 puta vece subvencije za mlijeko, ako ovaj rezim hoce jakog seljaka i jaku zemlju. Iz svega ovog je vidljivo da ova vlast ulaze najmanje, za ono za sta bi trebala da ulaze najvise. Zato smo kao drustvo propali.

ODGOVORITE