Трнинић: Штрајк није добар пут

 Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић сматра потпуно неоправданим штрајк упозорења који су крајем прошле седмице организовали поједини представници синдикалних организација које дјелују при "Жељезницама Републике Српске" и увјерен је да неки синдикални лидери више гледају своје интересе и позиције, него раднике које заступају.

Република Српска 11.06.2019 | 09:33
Трнинић: Штрајк није добар пут
Он је нагласио да је изненађен и разочаран ставовима неких лидера синдиката због тога што је било договорено да радници добију стимулације на плате, те истакао да је контрапродуктивно њему постављати услови и уцијене.

"Са управом `Жељезница` ћемо спровести што смо и договорили о стимулацији на плате, а представници синдиката имају право да на свој начин воде борбу. Штрајк свакако није добар пут и не знам куда води", истакао је Трнинић за данашњи "Глас Српске".

Трнинић је нагласио да се проблем пословања "Жељезница Републике Српске" дугорочно може ријешити процесом реструктурисања, које већ иде веома добро, а, како је додао, према оцјени Свјетске банке то је чак једно од најуспјешнијих реструктурисања које су водили.

Говорећи о плановима када је ријеч о смањењу броја радника, Трнинић је нагласио да на тај начин може доћи до дисбаланса на појединим мјестима, истичући да је планирано и да се то у потпуности испуњава - да ниједан радник не смије остати незбринут.

Према његовим ријечима, у "Жељезницама Републике Српске" је већ мање 640 радника, а ниједан није остао незбринут - сви су или пензионисани, отишли уз отпремнину или на лични захтјев, наводећи да се стално прати ситуација.

Говорећи и могућности увођења авионске линије између Републике Српске и Русије, Трнинић је навео да би то имало огроман значај за Српску.

"Потпуно смо промијенили приступ развоју `Аеродрома Српске`, што је већ видљиво јер смо удесетростручили број путника. Циљ нам је да и даље напредујемо, а за то су нам, наравно, потребне нове линије. У том погледу је разговарано, између осталог и са компанијама из Русије које су исказале интересовање, али је све још у фази преговора", навео је Трнинић.

(Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Злаја

11.06.2019 07:38

Са вама торњацима човјек не може другачије него неком врстом силе јер је и сами спроводите кад вама треба! Штрајкују људи и у Њемачкој по некад па то нико из врха власти не спречава а код нас ,чим се народ мало побуни да тражи оно што им припада,то је одмах удар на Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

11.06.2019 08:47

Па како не разумијеш? Они су Република Српска а не ви ситни типови. Па они су и цркву затворили за вас ситне а ни на клупи не можете сједити тек тако без везе. Чим сједнеш на клупу викну ено га непријатељ Српске. Само они и њихов Вожд су држава све остало је боранија.

Name

Жељезничар

11.06.2019 08:50

Гос . Трнинићу дали ви имате праву информацију са жељ. Радници одлазе , нема ко да ради , вучна и вучена срества катастрофа , пруга катастрофа нема ко шибље да посјече, сигнале које сте пустили још су у пробном раду у пар станица нераде сигнали , маши . стају и кад нетреба јер мора узети налог за излазни сигнал , неради даљинско напајање, евп. мирају бити запосједнуте људима који даноноћно дежурају и немогу радити друга одржавања , нема репроматеријала , па и горива за диз лок , пресипа се из једне и друге и још много тога и није само битно ријешити се људи и то са великим кредитом који се још није и почео враћати али ви све тако и радите јер вас није ни брига коће то враћати , битноје да је вама сад добро.Ово сам изнио из набоље намјере јер доста моји чланова породице је тарадило пен.а и ја ради 30 год.Поздрав.

Name

ре

11.06.2019 10:09

Па једте, прије је био један путник на ауродрому, сад 10. А тек Требиње, гузва ....

Name

Исток

11.06.2019 08:10

Цекам само кад министри поцети да пропагирају добровољи патриотски рад . Онако за дзаба , ал да цасте руководиоце да раднике приме да раде бесплатно. И то це код радника проци . Испусице они ту лулу ко бог један. Зато радницка класо , пуси , сисај , лизи оно сто оваква будалетина изас..е јер вам се мозе. Јер немате кугле , лоптице илити му.. да се супроставите овој багри која це сутра тразити да им зенску дјецу подводите да задрзите било какав посао . Схисај стоку .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово је

11.06.2019 08:17

порука радницима да не слушају своје синдикалце него овог нераста. Свјетски резултати рада само ето нико да га похвали.Реценицу саставити незна али глуми министра у влади. Шта нам се ово дешава и дали смо то ми заслужили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељезницар

11.06.2019 08:29

ја цу сутра да напустим ал од одпремнине нема ниста напустис и ником ниста од одпремнине добијес само радну књизицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

11.06.2019 08:34

Вазно је да ти мозес красти, да намјестас пислове својој фирми, да грабис од дрзаве милионе намјестајуци басносновне тендере својој фирми. Смета ти предсеник синдиката, који је један од ријетких сто се није уталио са вама, вец стао на страну сиротиње. А тек о посливању твоје фабрике и тортуре твојих бахатих синова,ту би тузиоци имали пуне руке посла. Да имас и мало савјести и морала позабавио би се прво њима јел народу је диста њиховог силедзијства.!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

11.06.2019 08:40

Страјк је одлицан пут, када је то једини нацин да се указе на неке проблеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

11.06.2019 11:02

НИЈЕ СТВАР ЈЕЛИ ШТРАЈК ДОБАР.СТВАР ЈЕ У ТОМЕ ШТО СЕ ОНИ БОЈЕ ШТРАЈКА ПА СЕ ЗАДУЖУЈУ.СВИЈЕСТ НАРОДА ЈОШ НИЈЕ ПРОРАДИЛА А КАД ПРОРАДИ БИЋЕ КАСНО.ЊИХОВИ ЏЕПОВИ СУ ПРЕПУНИ.НАРОД НЕКА ТРПИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братунац

11.06.2019 19:14

Па овај кобајаги министар не зна двије реченице саставити.Треба му дати мацолу да ради на прузи.

Name

Крајина

11.06.2019 21:05

Па како тако брзо министре заборави како си го и бос дошао у Братунац,а данас милионер са два сина кои сваки дан направе већи или мањи проблем.Крију се иза тебе.А ти мијешаш бабе и жабе а нема је ни чудо кафа ниси у струци за функцију коју ти партија даје а посебно што ниси ни способан.

Name

Гогс

11.06.2019 19:03

Дај ти њима плате а не стимулације од 50-100км.

ОДГОВОРИТЕ