Роналдо, да ли си заслужио "златну лопту"?

Можда ова сезона у дресу Јувентуса није била на нивоу оних "златних" из Реал Мадрида, али и овога пута је Роналдо у најужој конкуренцији. . .

Фудбал 10.06.2019 | 19:14
Роналдо, да ли си заслужио "златну лопту"?
Лука Модрић је прошле године прекинуо доминацију Кристијана Роналда и Лионела Месија у изборима за најбољег фудбалера планете, а да ли ће се тај тренд наставити и ове сезоне?

Све гласније се прича о томе да Вирџил ван Дајк заслужује да као најбољи фудбалер Ливерпула, освајача Лиге шампиона за сезону 2018/19, добије "Баллон д'Дор", али је и даље главни фаворит Меси због нове монструозне сезоне са Барселоном у којој је носио свој тим.

Освојили су на крају само Примеру, иако је деловало да ће се "дочепати" свих трофеја, а то је његова "мрља" на годину у којој би могао поново да подигне златну лопту.

А, шта је са Кристијаном Роналдом?

Најбољи португалски фудбалер у историји прешао је у Јувентус и са њим је заустављен већ у четвртфиналу Лиге шампиона док су наставили доминацију на Апенинском полуострву, међутим нису његове бројке биле толико застрашујуће као у дресу Реал Мадрида.

Ипак, требало би да буде у најужем избору за фудбалера године пошто је и са Португалом направио велики успех освојивши Лигу нација, победом над Холандијом у финалу (1:0).

"Освојио сам три такмичења, није било тренутка у мојој каријери када сам играо лоше и бројке у последњих 16 година све говоре. Шта могу више да урадим? Стварно не знам да ли заслужујем "златну лопту" за ову сезону, не бих да оцењујем самог себе", рекао је Кристијано Роналдо новинарима после меча.

ЦР7 је додао и да ужива играјући за национални тим и да се нада новим успесима на Европском првенству 2020. године.

Надамо се само да неће бити толико расположен у септембру када репрезентација Португала буде гостовала у Србији, а занимљиво је да у досадашњим мечевима против "орлова" Роналдо није успео да постигне ниједан гол...од 88 у дресу с државним грбом.

Прошле сезоне у клупском фудбалу забележио је 43 наступа и на њима је уписао 28 голова и 13 асистенција, а да ли је то довољно за признање најбољег, шести пут у каријери?

Сазнаћемо у децембру!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар