Палмер у петак долази у БиХ

Замјеник помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава (САД) Метју Палмер (Маттхеw Палмер) долази у петак у посјету БиХ, сазнаје „Дневни аваз“.

Босна и Херцеговина 10.06.2019 | 13:10
Палмер у петак долази у БиХ
Високи амерички званичник боравиће у БиХ од петка, 14. јуна, до сриједе, 19. јуна. Како сазнајемо, Палмер ће током вишедневне посјете БиХ прво посјетити Бању Луку, гдје ће се у петак и суботу састати са званичницима Републике Српске, а потом долази у Сарајево, гдје ће разговарати с представницима извршне и законодавне власти БиХ. 

Игор Црнадак, министар иностраних послова БиХ, прошле седмице је у интервјуу за „Дневни аваз“ из Вашингтона, гдје се састао с Палмером, најавио скору посјету замјеника помоћника државног секретара САД нашој земљи, али није прецизирао датум његове посјете.

Палмер у БиХ стиже у вријеме потпуне блокаде рада законодавне власти на државном нивоу, те блокаде у формирању новог сазива Савјета министара БиХ.

С обзиром на то да је до застоја у преговорима о формирању власти дошло због подијељених ставова званичника у ФБиХ и РС у вези с бх. НАТО путем, односно усвајањем Годишњег националног програма (АНП) за НАТО, очекује се да ће управо ово бити теме Палмерових разговора с бх. политичарима те с представницима међународне заједнице у БиХ.

(Дневни аваз) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Надам

10.06.2019 11:34

Надам се да це конацно доци са неким планом да се овај напацени народ окрене од политике ка раду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Завади па владај

10.06.2019 12:05

Он долази да нам наметне јарам . Све док несватимо да морамо тразити ресења са насим комсијама неце нам никада бити боље. Који су Проблем и дје ријесили Американци??? Они само пале и пљацкају по свијету.

Name

Ре Завади па владај

10.06.2019 14:45

ТАКВИ КАО ТИ И ЈЕСУ ПРОБЛЕМ ОПСТАНКА ЉУДСКОГ РОДА. ТЕБИ ЈЕ ЈАРАМ НАБИЈЕН САМО ТИ НЕВИДИС ОД МРЗЊЕ ВЕЦ ОДАВНО. Дабогда ти Додик владао до гроба.... А мени Америка и ЕУ била ЈАРАМ. АМИН

Name

Ре.

11.06.2019 13:57

Добро нам отишао палмеру

Name

ре

10.06.2019 13:26

Тешко се нама ако ови криминалци РС одбаце Америку да РС крене нормалним корацима напријед, из овог пљачкашког мрака гдје само имају живот годинама лопови и криминалци у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мугоша

10.06.2019 14:40

Бадава ће г-дин Палмер боравити у БиХ и разговарати са овдашњим функционерима, јер, чак и да прихвате његове евентуалне приједлоге за рјешење кризе, чим им окрене леђа, они ће наставити по старом. Ако је дипломата из Америке у ташни понио папир или усмени абер да ће тројици челника СДА, СНСД и ХДЗ услиједити америчке санкције уколико се не договоре око формирања Савјета министара и деблокади рада Парламента БиХ онда би ова тројица можда подвила реп и коначно постигли договор око горућих питања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

обицни

10.06.2019 15:09

народ вец има велики јарам а теби завади па владај надам се да це овај американац сада наметнути тако да цес дјелимицно бити у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не

10.06.2019 15:18

долази он тек тако многима су гаце пуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

10.06.2019 19:04

немислис да постројавас не долази.

ОДГОВОРИТЕ