Palmer u petak dolazi u BiH

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Metju Palmer (Matthew Palmer) dolazi u petak u posjetu BiH, saznaje „Dnevni avaz“.

Bosna i Hercegovina 10.06.2019 | 13:10
Palmer u petak dolazi u BiH
Visoki američki zvaničnik boraviće u BiH od petka, 14. juna, do srijede, 19. juna. Kako saznajemo, Palmer će tokom višednevne posjete BiH prvo posjetiti Banju Luku, gdje će se u petak i subotu sastati sa zvaničnicima Republike Srpske, a potom dolazi u Sarajevo, gdje će razgovarati s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti BiH. 

Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, prošle sedmice je u intervjuu za „Dnevni avaz“ iz Vašingtona, gdje se sastao s Palmerom, najavio skoru posjetu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD našoj zemlji, ali nije precizirao datum njegove posjete.

Palmer u BiH stiže u vrijeme potpune blokade rada zakonodavne vlasti na državnom nivou, te blokade u formiranju novog saziva Savjeta ministara BiH.

S obzirom na to da je do zastoja u pregovorima o formiranju vlasti došlo zbog podijeljenih stavova zvaničnika u FBiH i RS u vezi s bh. NATO putem, odnosno usvajanjem Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za NATO, očekuje se da će upravo ovo biti teme Palmerovih razgovora s bh. političarima te s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

(Dnevni avaz) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Nadam

10.06.2019 11:34

Nadam se da ce konacno doci sa nekim planom da se ovaj napaceni narod okrene od politike ka radu.

ODGOVORITE
Name

Zavadi pa vladaj

10.06.2019 12:05

On dolazi da nam nametne jaram . Sve dok nesvatimo da moramo traziti resenja sa nasim komsijama nece nam nikada biti bolje. Koji su Problem i dje rijesili Amerikanci??? Oni samo pale i pljackaju po svijetu.

Name

Re Zavadi pa vladaj

10.06.2019 14:45

TAKVI KAO TI I JESU PROBLEM OPSTANKA LJUDSKOG RODA. TEBI JE JARAM NABIJEN SAMO TI NEVIDIS OD MRZNJE VEC ODAVNO. Dabogda ti Dodik vladao do groba.... A meni Amerika i EU bila JARAM. AMIN

Name

Re.

11.06.2019 13:57

Dobro nam otišao palmeru

Name

re

10.06.2019 13:26

Teško se nama ako ovi kriminalci RS odbace Ameriku da RS krene normalnim koracima naprijed, iz ovog pljačkaškog mraka gdje samo imaju život godinama lopovi i kriminalci u RS.

ODGOVORITE
Name

Mugoša

10.06.2019 14:40

Badava će g-din Palmer boraviti u BiH i razgovarati sa ovdašnjim funkcionerima, jer, čak i da prihvate njegove eventualne prijedloge za rješenje krize, čim im okrene leđa, oni će nastaviti po starom. Ako je diplomata iz Amerike u tašni ponio papir ili usmeni aber da će trojici čelnika SDA, SNSD i HDZ uslijediti američke sankcije ukoliko se ne dogovore oko formiranja Savjeta ministara i deblokadi rada Parlamenta BiH onda bi ova trojica možda podvila rep i konačno postigli dogovor oko gorućih pitanja.

ODGOVORITE
Name

obicni

10.06.2019 15:09

narod vec ima veliki jaram a tebi zavadi pa vladaj nadam se da ce ovaj amerikanac sada nametnuti tako da ces djelimicno biti u pravu.

ODGOVORITE
Name

Ne

10.06.2019 15:18

dolazi on tek tako mnogima su gace pune.

ODGOVORITE
Name

Ako

10.06.2019 19:04

nemislis da postrojavas ne dolazi.

ODGOVORITE