Све паре од Јовића иду на Грујића?!

Три бундеслигаша желе српског везисту. . .

Фудбал 10.06.2019 | 18:36
Све паре од Јовића иду на Грујића?!
Марко Грујић је један од најтраженијих српских фудбалера овог лета. После одличне сезоне на позајмици у Херти, српски везиста је потпуно оживео каријеру запалу у ћорсокак током две године у Енглеској, па сада може да бира где ће наставити каријеру.

Иако је под уговором са Ливерпулом до 2023. године, тешко да ће добити шансу да се опет овог лета наметне Јиргену Клопу. Конкуренција је жестока, а Клоп не жели да српски везиста опет губи време на клупи. Коначна одлука још није донета, Немац још није пресекао, али је највероватнији сценарио да Грујићевабудућност није у Ливерпулу. Међутим, не треба да брине...

Четири клуба показују озбиљно интересовање за њега: Вердер, Ајнтрахт, Херта и Галатасарај.

Ливерпул је одредио цену од 28.000.000 евра за заинтересоване купце, а тренутно је само један клуб расположен да прича о куповини, док би остали да га добију на позајмицу. Херта жели нову позајмицу на годину дана јер не може да плати откуп, Вердер би га на позајмицу од две сезоне, док Галата још није изнела конкретан предлог. За разлику од њих, Ајнтрахт је спреман да уђе у преговоре са Ливерпулом о куповини.

Клуб из Франкфурта је, када се одбију проценти Бенфики и ранији откуп уговора, недавно инкасирао чистих  29.000.000 евра од продаје Луке Јовића у Реал. Сада би скоро целу ту суму могао да издвоји за куповину Марка Грујића. Спона за трансфер је иста као код Јовића – Фали Рамадани. Познати менаџер је у одличним односима са руководством Ајнтрахта, а од летос је изабрани агент Марка Грујића. Рамадани је у Ајнтрахт поред Јовића доводио и Сеферовића, Салседа, Гаћиновића, Костића, Ребића... У добрим је односима са Фредијем Бобићем, спортским директором франкфуртских Орлова.

На крају, спекулише се да ситуацију око Грујића прате и један од неименовани премијерлигаш, али и Атлетико Мадрид који види Србина као замену за Родрија ако Шпанац оде у Бајерн или Сити. Изгледа да ће Грујић бити на слатким мукама овог лета...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар