Наставак: Може ли до преокрета?

Након сат времена паузе због кише настављен је полуфинални меч Ролан Гароса између Новака Ђоковића и Доминика Тима.

Србија 08.06.2019 | 15:19
Наставак: Може ли до преокрета?
Резултат прије прекида био је 2:2, у сетовима 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, док је у петом сету Тим имао брејк предности и водио је са 4:1.

Меч је прекинут на Новаковом сервису на изједначење. Тим је имао брејк лопту да дефинитивно преломи меч, али Ђоковић се извукао.

Послије задњег прекида Тим је имао брејк прилику али је Ђоковић успио да се одбрани и смањи на 4:2.

У наредном гему Ђоковић је притиснуо противника и дошао до брејк прилике, али је не користи. Међутим убрзо долази до нове на којој је био сигуран и смањио на 4:3.

Међутим, Аустријанац не остаје дужан те након Новакових грешки прави нови брејк и долази у прилику да сервира за финале.

Ипак, Ђоковић показује зашто је први тенисер свијета и одмах враћа брејк, те добија прилику да сервира за потпуни повратак.

У наредном гему Србин потврђује брејк и потпуно се враћа у меч.

Наставак полуфинала је донио много бољу партију Ђоковића. Српски тенисер је успио да врати брејк заостатка и при томе је дјеловао много сигурнији. За разлику од јучерашњег дуела, Србин је правио мање неизнуђених грешака, док је Аустријанац наставио са веома агресивном игром у којој је настојао да форсира форхенд дијагонале, које је погађао.

Меч је почео нешто послије 12 часова.

Србин и Аустријанац отворили су суботњи распоред на главном терену “Пхилиппе Цхатриер“. Временске прилике за сада погодују одигравању меча, тако да нису планирани нови прекиди.

Меч је прекинут у петак послијеподне због невремена које је захватило Париз. У тренутку прекида било је 1:1 у сетовима (6:2, 3:6) и 3:1 за Тима у трећем сету.

Побједник ће се у финалу састати са "краљем шљаке" Рафаелом Надалом, који је јуче лакше него што се очекивало изашао на крај са Роџером Федерером. Славио је резултатом 3:0, по сетовима (6:3, 6:4, 6:2).

Након овог меча, на распореду је женско финале у којем ће се састати Еш Барти из Аустралије и Маркета Вондроусова из Чешке Републике.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар