ЛШ: Срби у финалу нападају Олимпијакос и трофеј!

Генидунијас удавио Про Реко, Олимпијакос брани европску круну! Атињани преко Италијана до финала Лиге шампиона.  Каква четвртина Фрадија: Маестрални Варга убио Барселонету за финале Лиге шампиона! Радост српске колоније која сутра увече јури европску круну.  Познати финалисти Лиге шампиона.

Остали спортови 07.06.2019 | 23:22
ЛШ: Срби у финалу нападају Олимпијакос и трофеј!
Никола Јакшић и Стефан Митровић покушаће у суботу у Хановеру (20.30) да свргну Олимпијакос са трона европског владара у ватерполу.

Тандем српских репрезентативаца је успео да са саиграчима из Ференцвароша савлада Барселонету 9:7 (2:2, 1:1, 2:3, 4:1) и пласира се у финале Лиге шампиона!

Претходно су то учинили и ватерполисти актуелног шампиона, односно двоструког освајача елитног такмичења, пошто су у првом полуфиналу савладали Про Реко 12:11 (5:3, 3:3, 3:2, 1:3).

Обе утакмице биле су веома узбудљиве, а сигурни смо да ће тако бити и у утакмици за трофеј.

Најефикаснији играч Олимпијакоса овог петка био је Јанис Фунтулис са три гола, колико је постигао и Александар Ивовић за италијански тим. Филип Филиповић из три покушаја није успео да се упише у стрелце Про Река, док је Душан Мандић то учинио једном из пет шутева.

У другој утакмици, победнички састав предводио је Денеш Андор Варга са три гола, колико је дао и Алваро Гранадос Ортега на супротној страни.

Успеху клуба из Будимпеште значајно је допринео двоструки стрелац Никола Јакшић, док Митровић није успео да поентира, али ће нову прилику имати у финалу.

Ференцварош је двоструки узастопни освајач Еврокупа, а видећемо да ли су играчи мађарског клуба спремни за "дипломски испит".



Актуелни владар европског ватерпола Олимпијакос поново ће бранити титулу у финалу Лиге шампиона. У својеврсној репризи прошлогодишњег финала момци из Пиреја су поново савладали италијански Про Реко са 12:11 (5:3, 3:3, 3:2, 1:3) и обезбедили пролаз у борбу за трофеј.

Одлучујући погодак за тријумф Атињана постигао је Костас Генидунијас 38 секунди пре краја утакмице ефектним ударцем са дистанце. Тако ће у сутрашњем финалу од 21.30 у Хановеру Атињани играти са бољим из дуела између Ференцвароша и Барселонете који се игра од 20.30 часова.

Грци су два пута имали по три гола предности вечерас, али су Италијани оба пута успели да се врате у игру. Утакмицу су обележиле и судијске одлуке, пошто су показали четири црвена картона, а интересантно је да је Олимпијакос у четвртом периоду имао чак шест узастопних напада. На крају пресудио је сјајни гол Генидунијаса.

Најефикаснији у редовима победника били су Фунтулис са три, те Генидунијас и Пауло Обрадовић са по са два гола, док су се у редовима Про Река истакли Ивовић са три и Букић и Ди Фулвио са по два поготка.

Од Срба у редовима италијанског тима Душан Мандић је постигао гол, док је Филип Филиповић промашио сва три покушаја.

После Олимпијакоса и мађарски Ференцварош се изборио за пласман у велико финале Лиге шампиона где ће сутра увече у Хановеру од 21.30 часова покушати да преотме круну Атињанима. 

Српска колонија у саставу Стефан Митровић, Никола Јакшић (два гола) и можда Слободан Никић бориће се за европски трон након блистав епобеде над Барслеонетом од 9:7 (2:2, 1:1, 2:3, 4:1).

Каква последња четвртина Фрадија и каква игра Денеша Варге. Барселонета је водила све време, имала је 7:5 шест минута пре краја, а тада се најбољи мађарски играч разиграо.

Варга је прво смањио, затим изједначио на 7:7 а после гола Јаншика за прво вођство Ференцвароша, када је Барселонета јурила реми и бар петерце, извео је праву мајсторију и савладао Лопеза Пинеду за коначних 9:7.



ЛИГА ШАМПИОНА – ПОЛУФИНАЛЕ (ХАНОВЕР)

Петак

Про Реко - Олимпијакос 11:12
Ференцварош - Барселонета 9:7

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар