LŠ: Srbi u finalu napadaju Olimpijakos i trofej!

Genidunijas udavio Pro Reko, Olimpijakos brani evropsku krunu! Atinjani preko Italijana do finala Lige šampiona.  Kakva četvrtina Fradija: Maestralni Varga ubio Barselonetu za finale Lige šampiona! Radost srpske kolonije koja sutra uveče juri evropsku krunu.  Poznati finalisti Lige šampiona.

Ostali sportovi 07.06.2019 | 23:22
LŠ: Srbi u finalu napadaju Olimpijakos i trofej!
Nikola Jakšić i Stefan Mitrović pokušaće u subotu u Hanoveru (20.30) da svrgnu Olimpijakos sa trona evropskog vladara u vaterpolu.

Tandem srpskih reprezentativaca je uspeo da sa saigračima iz Ferencvaroša savlada Barselonetu 9:7 (2:2, 1:1, 2:3, 4:1) i plasira se u finale Lige šampiona!

Prethodno su to učinili i vaterpolisti aktuelnog šampiona, odnosno dvostrukog osvajača elitnog takmičenja, pošto su u prvom polufinalu savladali Pro Reko 12:11 (5:3, 3:3, 3:2, 1:3).

Obe utakmice bile su veoma uzbudljive, a sigurni smo da će tako biti i u utakmici za trofej.

Najefikasniji igrač Olimpijakosa ovog petka bio je Janis Funtulis sa tri gola, koliko je postigao i Aleksandar Ivović za italijanski tim. Filip Filipović iz tri pokušaja nije uspeo da se upiše u strelce Pro Reka, dok je Dušan Mandić to učinio jednom iz pet šuteva.

U drugoj utakmici, pobednički sastav predvodio je Deneš Andor Varga sa tri gola, koliko je dao i Alvaro Granados Ortega na suprotnoj strani.

Uspehu kluba iz Budimpešte značajno je doprineo dvostruki strelac Nikola Jakšić, dok Mitrović nije uspeo da poentira, ali će novu priliku imati u finalu.

Ferencvaroš je dvostruki uzastopni osvajač Evrokupa, a videćemo da li su igrači mađarskog kluba spremni za "diplomski ispit".



Aktuelni vladar evropskog vaterpola Olimpijakos ponovo će braniti titulu u finalu Lige šampiona. U svojevrsnoj reprizi prošlogodišnjeg finala momci iz Pireja su ponovo savladali italijanski Pro Reko sa 12:11 (5:3, 3:3, 3:2, 1:3) i obezbedili prolaz u borbu za trofej.

Odlučujući pogodak za trijumf Atinjana postigao je Kostas Genidunijas 38 sekundi pre kraja utakmice efektnim udarcem sa distance. Tako će u sutrašnjem finalu od 21.30 u Hanoveru Atinjani igrati sa boljim iz duela između Ferencvaroša i Barselonete koji se igra od 20.30 časova.

Grci su dva puta imali po tri gola prednosti večeras, ali su Italijani oba puta uspeli da se vrate u igru. Utakmicu su obeležile i sudijske odluke, pošto su pokazali četiri crvena kartona, a interesantno je da je Olimpijakos u četvrtom periodu imao čak šest uzastopnih napada. Na kraju presudio je sjajni gol Genidunijasa.

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Funtulis sa tri, te Genidunijas i Paulo Obradović sa po sa dva gola, dok su se u redovima Pro Reka istakli Ivović sa tri i Bukić i Di Fulvio sa po dva pogotka.

Od Srba u redovima italijanskog tima Dušan Mandić je postigao gol, dok je Filip Filipović promašio sva tri pokušaja.

Posle Olimpijakosa i mađarski Ferencvaroš se izborio za plasman u veliko finale Lige šampiona gde će sutra uveče u Hanoveru od 21.30 časova pokušati da preotme krunu Atinjanima. 

Srpska kolonija u sastavu Stefan Mitrović, Nikola Jakšić (dva gola) i možda Slobodan Nikić boriće se za evropski tron nakon blistav epobede nad Barsleonetom od 9:7 (2:2, 1:1, 2:3, 4:1).

Kakva poslednja četvrtina Fradija i kakva igra Deneša Varge. Barseloneta je vodila sve vreme, imala je 7:5 šest minuta pre kraja, a tada se najbolji mađarski igrač razigrao.

Varga je prvo smanjio, zatim izjednačio na 7:7 a posle gola Janšika za prvo vođstvo Ferencvaroša, kada je Barseloneta jurila remi i bar peterce, izveo je pravu majstoriju i savladao Lopeza Pinedu za konačnih 9:7.



LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (HANOVER)

Petak

Pro Reko - Olimpijakos 11:12
Ferencvaroš - Barseloneta 9:7

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar