Штрајк може бити још ригорознији

Радници Жељезница Републике Српске (РС) одржали су данас получасовни штрајк упозорења, јер им нису повећане плате. Упутили су и позив премијеру Радовану Вишковићу да их прими, запријетивши да штрајк може бити још ригорознији.

 

Република Српска 07.06.2019 | 11:30
Штрајк може бити још ригорознији
Један број запосених окупио се на жељезничким станицама у Бањој Луци, Добоју, Приједору и Новом Граду, док су неки, због закона о штрајку, морали да остану на својим радним мјестима, али подржавају захтјеве представника шест синдиката у овом јавном предузећу.

-Имамо апсолутну подршку свих радника и Конфедерације синдиката – рекао је предсједник Синдиката жељезничара Јеленко Добраш.

Још једном је позвао премијера Радована Вишковића да их прими, а уколико не дође до састанка биће, каже, још ригорознији.

-Спремни смо да идемо на још ригорозније потезе, свјесни да је незадовољство и у 'Митталу' Приједор, синдикату медицинских сестара и техичара и сви ће да нас подрже – устврдио је Добраш обраћајући се радницима на жељезничкој станици у Бањој Луци.

Више неће, каже, вјеровати обећањима, већ само писменим мјерама менаџмента.

Добраш је додао да су се на штрајк упозорења одлучили, иако је то непопуларна мјера, јер нису наишли на разумијевање Владе и других виших органа да се побољша положај радника Жељезница РС.

Обећање управе о стимулицији у износу од шест до 10 посто зависно од распона плате, није им било довољно, јер се односило само на мај, већ траже повећање зарада.

Тражили су од премијера Радована Вишковића одговор зашто Влада није дала сагласност за повећање плата, али нису добили одговор.

Предсједник Конфедерације синдиката РС Жељко Тепавчевић подржао је синдикалце у њиховим захтјевима те позвао их да истрају у својим захтјевима.

(Фена)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ја

07.06.2019 09:37

Колико и како радите, не требате добити ниста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

07.06.2019 09:44

Продали су се за пиво са Бајом, плате добијали годинама тако што се буџет задуживао за њих, они уредно били гласачка машинерија...и шта сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од ракије нема боље

07.06.2019 09:51

хттпс://yоуту.бе/Q00П1к_7Yцц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сјетили се себе

07.06.2019 09:52

Браво. Стрпите се, добицете пред изборе за по сендвиц сваки дан, с тим да це вам и сендвици бити далеко скупљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ојојјо

07.06.2019 10:44

Траже повећање зарада??? Зарада је продуктивност и стварање вишка вриједности, ЖРС су тешки губиташ и зарада као таква не постоји, сви ви радници у жељезницама сте на народној грбачи, друго је питање ко је до тога довео, пропало предузеће је подигло кредит од 50 милиона дали € или БАМ немам појма, знам да тај огроман новац неко мора вратити и да је већ потрошен или већином потрошен. једина позитивна ствар што нису позвали "прецједника" Додига на разговор, коначно да и то доживимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

07.06.2019 13:10

Тако је, како вас није срамота. Пре пар година кад нису превозили руду из Љубије ја сам камионом и остајало ми 300 км а возио 20 тона а жељезница је возила 20 вагона по 40 тона и у губитку, ма ту багру у врху треба растјерати јер се очигледно ради о лоповлуку...

Name

Директ

07.06.2019 11:53

Другови, ниста не брините, ако будете јако гласни, доцице неко из власти и купити најгласнијег медју вама. :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.06.2019 12:05

Како ригорознији, коће то направити, Беца Михајловић, писац бјеле књиге, па он 20 год ужива на жељ. самозвани дир , нигдје радника и он да штрајкује , па њему и сличнима никад није било боље а тако ужива и већина синдикалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јвмд

07.06.2019 13:23

Жељезнице у стечај, ове тзв раднике колективно пред биро, па испред бироа нека зову предсједника на по једну пиву, и да га замоле да их прими на биро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

07.06.2019 13:53

За пиво и цасу ракије,дали сте образ,са убицом силедзија Додик,све се враца,где вам је сад најлошији цовјек у 21 вијеку,за постене Србе,осим оних у снсд

Name

КОКА КОЛА

07.06.2019 15:00

Браво активисти ДНС ИСНСДа.Какву сте багру послали у скупштинуРСа тако и напредујемо.Имамо ћутолога Глигорића никада ниједан прави предлог и коментар у скупштини,по питању жељезнице.А синова фирма редовно и успешно сарађује и зарађује од ЖРСа.

ОДГОВОРИТЕ