ЛН: Српкиње у налету, Нанђинг није далеко!

Иако у подмлађеном саставу европске и светске шампионке све боље, пласман на завршни турнир Лиге нација није немогућа мисија. Данас против Белгијанки над којим наше одбојкашице имају четири тријумфа у низу.

Остали спортови 06.06.2019 | 14:25
ЛН: Српкиње у налету, Нанђинг није далеко!
Србија хита ка Нанђингу на завршном турниру Лиге нација.

Подмлађена репрезентација Србије у Кортрајку је освојила максималних шест бодова, са само једним изгубљеним сетом, а прилику за хет-трик имаће данас. Изабранице тренера Бранка Ковачевића (мења селектора Зоран Терзића) данас (20.15) играју против домаћина Белгије.

Подсетимо, пут Белгије нису кренуле најбоље наше играчице - Тијана Бошковић, Бранкица Михајловић и Стефана Вељковић. Још за репрезентацију у овом такмичењу ове сезоне нису заиграле ни златне са СП у Јапану прошле године – Маја Огњеновић, Јована Стевановић, Милена Рашић, Силвија Поповић и Бојана Миленковић.

Али, Србија не треба да брине за будућност. Млађе снаге играју одлично, а у Белгији је искочила млада 19-годишња Катарина Лазовић.
“Младе смо и мотивисане, имамо сјајну хемију у групи. Желимо да се пласирамо на Фајнал 6”, рекла јеЛазовићева.

Осим ње у Котрајку блиста и Ана Бјелица. Српска коректорка искористила је одсуство Тијане Бошковић. Против Русије у среду је била феноменална са 27 поена. Уз одличну техничарку Слађану Мирковић даје тон игре европских и светских шампионки. Пласман на Ф6 није императив, резултат је у другом плану, али игра нове Србије храбри.

Против Белгијанки наше одбојкашице последњих година имају одличан скор. Србија има четири победе у низу, а прошле године у Лиги нација је било максималних 3:0.

Дерби дана игра се у Хонг Конг где се састају олимпијски првак Кина и светски вицешампион Италија. Обе репрезентације су једни од фаворите за титулу у такмичењу под окриљем Светске одбојкашке федерације. Обе селекције играју у најјачим саставима. Биће то обрачуна Жу Тинг и Паоле Егону. Очекује се неизвестан меч, а домаћин је благи фаворит.

Занимљиво ће бити и у Линколну где Американке дочекују ове сезоне неубедљиве Бразлке. САД се комплетирају у односу на прва два викенда када није било најбољих. Домаћина предводи капитен Џордан Ларсон, а у тиму су и Келси Робинсон и Карли Лојд.

Кина као домаћин Ф6 у Нанђингу (од 3. до 7. јула) је осигурала пласман на завршни турнир, а најбољих пет репрезентација после 15 кола ће изборити визу за напад на други трофеј у Лиги нација.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар