LN: Srpkinje u naletu, Nanđing nije daleko!

Iako u podmlađenom sastavu evropske i svetske šampionke sve bolje, plasman na završni turnir Lige nacija nije nemoguća misija. Danas protiv Belgijanki nad kojim naše odbojkašice imaju četiri trijumfa u nizu.

Ostali sportovi 06.06.2019 | 14:25
LN: Srpkinje u naletu, Nanđing nije daleko!
Srbija hita ka Nanđingu na završnom turniru Lige nacija.

Podmlađena reprezentacija Srbije u Kortrajku je osvojila maksimalnih šest bodova, sa samo jednim izgubljenim setom, a priliku za het-trik imaće danas. Izabranice trenera Branka Kovačevića (menja selektora Zoran Terzića) danas (20.15) igraju protiv domaćina Belgije.

Podsetimo, put Belgije nisu krenule najbolje naše igračice - Tijana Bošković, Brankica Mihajlović i Stefana Veljković. Još za reprezentaciju u ovom takmičenju ove sezone nisu zaigrale ni zlatne sa SP u Japanu prošle godine – Maja Ognjenović, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Silvija Popović i Bojana Milenković.

Ali, Srbija ne treba da brine za budućnost. Mlađe snage igraju odlično, a u Belgiji je iskočila mlada 19-godišnja Katarina Lazović.
“Mlade smo i motivisane, imamo sjajnu hemiju u grupi. Želimo da se plasiramo na Fajnal 6”, rekla jeLazovićeva.

Osim nje u Kotrajku blista i Ana Bjelica. Srpska korektorka iskoristila je odsustvo Tijane Bošković. Protiv Rusije u sredu je bila fenomenalna sa 27 poena. Uz odličnu tehničarku Slađanu Mirković daje ton igre evropskih i svetskih šampionki. Plasman na F6 nije imperativ, rezultat je u drugom planu, ali igra nove Srbije hrabri.

Protiv Belgijanki naše odbojkašice poslednjih godina imaju odličan skor. Srbija ima četiri pobede u nizu, a prošle godine u Ligi nacija je bilo maksimalnih 3:0.

Derbi dana igra se u Hong Kong gde se sastaju olimpijski prvak Kina i svetski vicešampion Italija. Obe reprezentacije su jedni od favorite za titulu u takmičenju pod okriljem Svetske odbojkaške federacije. Obe selekcije igraju u najjačim sastavima. Biće to obračuna Žu Ting i Paole Egonu. Očekuje se neizvestan meč, a domaćin je blagi favorit.

Zanimljivo će biti i u Linkolnu gde Amerikanke dočekuju ove sezone neubedljive Brazlke. SAD se kompletiraju u odnosu na prva dva vikenda kada nije bilo najboljih. Domaćina predvodi kapiten Džordan Larson, a u timu su i Kelsi Robinson i Karli Lojd.

Kina kao domaćin F6 u Nanđingu (od 3. do 7. jula) je osigurala plasman na završni turnir, a najboljih pet reprezentacija posle 15 kola će izboriti vizu za napad na drugi trofej u Ligi nacija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar