ЛН: Србија у Белгији без селектора и најбољих!

Први ривал ослабљеним светским и европских шампионкама у Кортрајку су Пољакиње које имају пет победа у низу у Лиги нација.

Остали спортови 04.06.2019 | 13:02
ЛН: Србија у Белгији без селектора и најбољих!
Наставља се Лига нација за одбојкашице, а наставља се и “шарени” састав наше селекције. За турнир у белгијском Кортрајку наредна три дана против Пољске, Русије и домаћина, европске и светске шампионке играће у истом саставу као у Конељану прошле недеље.

Пут Белгије нису кренуле најбоље наше играчице - Тијана Бошковић, Бранкица Михајловић и Стефана Вељковић. Још за репрезентацију у овом такмичењу ове сезоне нису заиграле ни златне са СП у Јапану прошле године – Маја Огњеновић, Јована Стевановић, Милена Рашић, Силвија Поповић и Бојана Миленковић.

У односу на претходна два викенда, у Кортрајку неће бити ни селектора Зорана Терзића који је остао у Београду да ради са играчицама које нису отпутовале на трећи викенд такмичења под окриљем Светске одбојкашке федерације. Златног стручњака Србије на клупи ће заменити Бранко Ковачевић.

После шест кола Србија има половичан учинак, шансе за завршни турнир постоје, али питање је да ли подмлађена наша селекције може да се пласира међу првих пет. Први ривал данас (17.15) је Пољска која је у врху. Има пет победа и само један пораз. У налету су Пољакиње које су после стартног пораза од Италије на свом терену у наредним сусретима оствариле свих пет тријумфа. Пољска је у прва два викенда играла скоро у најјачем саставу па има улогу фаворита против наше селекције.

СПИСАК СРБИЈЕ ЗА КОРТРАЈК

На списку помоћника селектора Србије Зорана Терзића, Бранка Ковачевића за турнир у белгијском Кортрајку налазе се:

ТЕХНИЧАРИ: Слађана Мирковић и Емилија Антанасијевић;

КОРЕКТОРИ: Ана Бјелица и Милица Кубура;

ЛИБЕРА: Теодора Пушић и Бојана Гочанин;

СРЕДЊИ БЛОКЕРИ: Мина Поповић, Маја Алексић, Маја Савић и Јована Коцић;

ПРИМАЧИ СЕРВИСА: Јелена Благојевић, Бјанка Буша, Сара Лозо и Катарина Лазовић.

Иако је ово такмичење у другом плану и само припрема за оно најважније – квалификациони турнир за Олимпијске игре и Европско првенство, оптимизам не напушта Српкиње. У одсуству Тијане Бошковић на позицији коркеторки су Ана Бјелица и Милица Кубура.

“Мислим да можемо до све три победе у Белгији. Биће тешко, спремни смо за борбу, атмосфера је у екипи је добра”, рекла је одбојкашица Партизана Кубура.

Претходних година Србија има позитивни скор против Пољакиња. Наше одбојкашице имају две узастопне победе последње две године. Укупно, у овој деценије Српкиње су против Пољске играле девет утакмица, а скор је 6:3 за нашу репрезентацију која је у првом сусрету Лиге нација прошле године славила са 3:1.

За трећи викенд Лиге нација светске вицешампионке Италијанке играће у најјачем саставу са Паолом Егонуу тиму.

Кина као домаћин Ф6 у Нанђингу је осигурала пласман, а најбољих пет после 15 кола ће изборити визу за напад на други трофеј у Лиги нација.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар