LN: Srbija u Belgiji bez selektora i najboljih!

Prvi rival oslabljenim svetskim i evropskih šampionkama u Kortrajku su Poljakinje koje imaju pet pobeda u nizu u Ligi nacija.

Ostali sportovi 04.06.2019 | 13:02
LN: Srbija u Belgiji bez selektora i najboljih!
Nastavlja se Liga nacija za odbojkašice, a nastavlja se i “šareni” sastav naše selekcije. Za turnir u belgijskom Kortrajku naredna tri dana protiv Poljske, Rusije i domaćina, evropske i svetske šampionke igraće u istom sastavu kao u Koneljanu prošle nedelje.

Put Belgije nisu krenule najbolje naše igračice - Tijana Bošković, Brankica Mihajlović i Stefana Veljković. Još za reprezentaciju u ovom takmičenju ove sezone nisu zaigrale ni zlatne sa SP u Japanu prošle godine – Maja Ognjenović, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Silvija Popović i Bojana Milenković.

U odnosu na prethodna dva vikenda, u Kortrajku neće biti ni selektora Zorana Terzića koji je ostao u Beogradu da radi sa igračicama koje nisu otputovale na treći vikend takmičenja pod okriljem Svetske odbojkaške federacije. Zlatnog stručnjaka Srbije na klupi će zameniti Branko Kovačević.

Posle šest kola Srbija ima polovičan učinak, šanse za završni turnir postoje, ali pitanje je da li podmlađena naša selekcije može da se plasira među prvih pet. Prvi rival danas (17.15) je Poljska koja je u vrhu. Ima pet pobeda i samo jedan poraz. U naletu su Poljakinje koje su posle startnog poraza od Italije na svom terenu u narednim susretima ostvarile svih pet trijumfa. Poljska je u prva dva vikenda igrala skoro u najjačem sastavu pa ima ulogu favorita protiv naše selekcije.

SPISAK SRBIJE ZA KORTRAJK

Na spisku pomoćnika selektora Srbije Zorana Terzića, Branka Kovačevića za turnir u belgijskom Kortrajku nalaze se:

TEHNIČARI: Slađana Mirković i Emilija Antanasijević;

KOREKTORI: Ana Bjelica i Milica Kubura;

LIBERA: Teodora Pušić i Bojana Gočanin;

SREDNJI BLOKERI: Mina Popović, Maja Aleksić, Maja Savić i Jovana Kocić;

PRIMAČI SERVISA: Jelena Blagojević, Bjanka Buša, Sara Lozo i Katarina Lazović.

Iako je ovo takmičenje u drugom planu i samo priprema za ono najvažnije – kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo, optimizam ne napušta Srpkinje. U odsustvu Tijane Bošković na poziciji korketorki su Ana Bjelica i Milica Kubura.

“Mislim da možemo do sve tri pobede u Belgiji. Biće teško, spremni smo za borbu, atmosfera je u ekipi je dobra”, rekla je odbojkašica Partizana Kubura.

Prethodnih godina Srbija ima pozitivni skor protiv Poljakinja. Naše odbojkašice imaju dve uzastopne pobede poslednje dve godine. Ukupno, u ovoj decenije Srpkinje su protiv Poljske igrale devet utakmica, a skor je 6:3 za našu reprezentaciju koja je u prvom susretu Lige nacija prošle godine slavila sa 3:1.

Za treći vikend Lige nacija svetske vicešampionke Italijanke igraće u najjačem sastavu sa Paolom Egonuu timu.

Kina kao domaćin F6 u Nanđingu je osigurala plasman, a najboljih pet posle 15 kola će izboriti vizu za napad na drugi trofej u Ligi nacija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar