Насип се осипа, а куће тону

Мајске кише и поплаве поново су покренула бројна клизишта. Насип у бањалучком насељу Мађир сваким даном све више се осипа. Док надлежни обећавају санацију, куће све више тону и уливају страх мјештанима. Страх од најгорег има и породица Родољуба Марића чија је кућа већ на ивици провалије.

Република Српска 30.05.2019 | 20:46
Насип се осипа, а куће тону
Насип и потпорни зид у улици Здравка Дејановића у бањалучком насељу Мађир изграђен је након великих поплава 2014. године. Од тада нико од надлежних није долазио да провјери у каквом је стању. Кућа породице Марић се налази на критичној тачки и свака нова киша или јачи земљотрес би угрозила њену стабилност, али и животе цијеле породице. 

“Нити знаш смијеш ли спавати у кући нити хоће ли се срушити или неће, овако кад човјек говори - неко ће рећи па нисте ви најугроженији- не кажем да јесмо али зар није боље да се ово спријечи ако може а мислим да може него да пусте да се сруши кућа и неко настрада па онда да кажу што нисте звали”, каже Родољуб Марић из бањалучког насеље Мађир.

Обраћали су се свим надлежним службама. Сви су дали исти одговор -  да нико није надлежан.

“Грађевинска инспекција каже ми смо вама издали рјешење да објекат није за становање а гдје ћемо ми не нуде ништа, они су себе оградили а шта ми да радимо. Звао сам цивилну заштиту кажу нисмо ни ми надлежни за то, звао сам одјељење за комуналне послова нису ни они надлежни за то па ко је онда надлежан”, пита Марић.

Тврди да је 2014. године обећано да ће град у сарадњи са УНДП-ом обезбиједити средства и пронаћи локацију за изградњу нове куће. Од тада нико им се није обраћао, а из градске управе им на њихове упите одговарају да тренутно нема средстава нити локација и да ће тај проблем бити на наредном засједању скупштине града. 

“Ја сам звао надлежне у општини они су рекли да наш проблем није био на скупштини наводно негдје имају нека два плаца шта ће бити од тог остаје нам да видимо”, истиче Марић.



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хало!

30.05.2019 18:56

дали сте упознти, да је дренажа мноно , важна, .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

30.05.2019 20:33

Оде и Цомсар са парама из РС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.05.2019 07:33

Оде Комсаров са нашим парама, а још се није изљубио са јараном Додом.

Name

Хорор

31.05.2019 03:57

Ово је више од страшног, дјелује невјероватно да људи још увијек овдје живе. Потпорни зид се морао пуно раније изградити, а од стране Општине, да се брдо некако подупре, јер је то велика инвестиција, пројектантски и финансијски. У крајњем случају, људе деложирати у адекватан смјештај, јер је ово равно хорору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

31.05.2019 04:12

Неки дан се дрмала Б Лука ако је претекла може још издржати.

ОДГОВОРИТЕ