Награда младом пјеснику из БН

Војислав Дурмановић, ученик првог разреда бијељинске гимназије "Филип Вишњић", добио је награду за најплеменитију пјесму, што је једна од четири фестивалске награде у категорији средњошколаца.  

Република Српска 28.05.2019 | 20:42
Награда младом пјеснику из БН
Ученици основних и средњих школа из Републике Српске добили су награде и похвале на 9. Међународном фестивалу поезије младих пјесника "Машта и снови" у Сремској Митровици. На конкурс је стигло 576 пјесама младих аутора из Србије, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Сјеверне Македоније, Бугарске, Румуније, Мађарске и допунских школа на српском језику у Грчкој, Њамачкој и Француској.

Војислав Дурмановић, ученик првог разреда бијељинске гимназије "Филип Вишњић", добио је награду за најплеменитију пјесму, што је једна од четири фестивалске награде у категорији средњошколаца. Похвале за своје пјесме добиле су Драгана Зељко и Милана Настасић, ученице другог и четвртог разреда бијељинске Медицинске школе.

Похвале у категорији основаца добиле су Ана Дукић и Ања Клашња, ученице четвртог и шестог разреда ОШ "Дворови" код Бијељине.

За фестивалски зборник, поред пјесама награђених и похваљених ученика, одабране су и пјесме Александре Мракић, ученице првог разреда Средње техничке школе из Градишке, Мие Мракић, ученице другог разреда ОШ "Свети Сава" из Дубрава код Градишке и Лазара Шаренца, ученика петог разреда ОШ "Свети Сава" из Рогатице.

Жири који је су чинили писац и књижевни критичар Недељко Терзић, проф. др Слађана Миленковић и мр Јасна Калаузовић, саопштио је да је једногласно донио све одлуке о наградама, похвалама и признањима.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милан

28.05.2019 18:55

Упуцујем цеститке младом пјеснику из БН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рациц

28.05.2019 19:40

Браво Војо, буди вјеран Отадзбини :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ру

28.05.2019 23:24

СВЕ ЦЕСТИТКЕ МЛАДИМ ПЈЕСНИЦИМА НА МЛАДИМ СВИЈЕТ ОСТАЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеститам

29.05.2019 05:48

МЛАДОМ ПЈЕСНИКУ СВЕ ЦЕСТИТКЕ И ЗЕЉЕ ДА ОДЕ ОДАВДЕ У ЗЕМЉЕ У КОЈЕ СУ ИСЛИ И НАСИ СЛАВНИ ПИСЦИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Цеститам

29.05.2019 09:48

Циститам младом поети и зелим му да овдје остане и надје своје "мјесто под сунцем". И онима "тамо", нико није донио бољитак на тацни, него су сами створили своје уредјене земље.