Nagrada mladom pjesniku iz BN

Vojislav Durmanović, učenik prvog razreda bijeljinske gimnazije "Filip Višnjić", dobio je nagradu za najplemenitiju pjesmu, što je jedna od četiri festivalske nagrade u kategoriji srednjoškolaca.  

Republika Srpska 28.05.2019 | 20:42
Nagrada mladom pjesniku iz BN
Učenici osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske dobili su nagrade i pohvale na 9. Međunarodnom festivalu poezije mladih pjesnika "Mašta i snovi" u Sremskoj Mitrovici. Na konkurs je stiglo 576 pjesama mladih autora iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske i dopunskih škola na srpskom jeziku u Grčkoj, Njamačkoj i Francuskoj.

Vojislav Durmanović, učenik prvog razreda bijeljinske gimnazije "Filip Višnjić", dobio je nagradu za najplemenitiju pjesmu, što je jedna od četiri festivalske nagrade u kategoriji srednjoškolaca. Pohvale za svoje pjesme dobile su Dragana Zeljko i Milana Nastasić, učenice drugog i četvrtog razreda bijeljinske Medicinske škole.

Pohvale u kategoriji osnovaca dobile su Ana Dukić i Anja Кlašnja, učenice četvrtog i šestog razreda OŠ "Dvorovi" kod Bijeljine.

Za festivalski zbornik, pored pjesama nagrađenih i pohvaljenih učenika, odabrane su i pjesme Aleksandre Mrakić, učenice prvog razreda Srednje tehničke škole iz Gradiške, Mie Mrakić, učenice drugog razreda OŠ "Sveti Sava" iz Dubrava kod Gradiške i Lazara Šarenca, učenika petog razreda OŠ "Sveti Sava" iz Rogatice.

Žiri koji je su činili pisac i književni kritičar Nedeljko Terzić, prof. dr Slađana Milenković i mr Jasna Кalauzović, saopštio je da je jednoglasno donio sve odluke o nagradama, pohvalama i priznanjima.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milan

28.05.2019 18:55

Upucujem cestitke mladom pjesniku iz BN.

ODGOVORITE
Name

racic

28.05.2019 19:40

Bravo Vojo, budi vjeran Otadzbini :)

ODGOVORITE
Name

Ru

28.05.2019 23:24

SVE CESTITKE MLADIM PJESNICIMA NA MLADIM SVIJET OSTAJE

ODGOVORITE
Name

Cestitam

29.05.2019 05:48

MLADOM PJESNIKU SVE CESTITKE I ZELJE DA ODE ODAVDE U ZEMLJE U KOJE SU ISLI I NASI SLAVNI PISCI..

ODGOVORITE
Name

Re Cestitam

29.05.2019 09:48

Cistitam mladom poeti i zelim mu da ovdje ostane i nadje svoje "mjesto pod suncem". I onima "tamo", niko nije donio boljitak na tacni, nego su sami stvorili svoje uredjene zemlje.