Очистите телефон без бојазни да ћете га оштетити

Процедура је једноставна, корисна и што је најбоље - неће ни на који начин нанети штету вашем мобилном телефону.

Информационе технологије 27.05.2019 | 11:16
Очистите телефон без бојазни да ћете га оштетити
Повремено чишћење вашег иПхонеа јако је добра навика из више разлога. За почетак, телефон вам не изгледа прљаво, а добро дође и неколико хигијенских бенефиција попут мањка бактерија и нечистоћа које вам могу нарушити здравље, ако уређај свео време прислањате на лице.

Коначно, ако сте уређај полили течношћу, желећете да га очистите што пре јер постоји шанса да неће радити - поготово ако није водоотпоран, пише тпортал.

Подсетимо, сви уређаји од иПхонеа 7 до данас имају уграђену неку врсту заштите од прашине и воде, те се и даље могу оштетити течношћу и честицама - поготово ако се оне завуку у улаз за Лигхтнинг кабл и одједном почну да узрокују губитак контакта при пуњењу.

За почетак извадите уређај из маске и искључите га. Након тога, одспојите слушалице или лигхтнинг жицу и нежно водом навлажите крпу без влакана. Благо обришите телефон без превише притискања те га након тога једноставно осушите другом крпицом.

Ако имате старији иПхоне који није отпоран на воду, водите рачуна о додатном улазу у који прикључујете слушалице и покушајте га што боље очистити од вишка влаге сувом крпицом.

Ако имате старије моделе, при чишћењу вам може помоћи и мало медицинског алкохола којим можете очистити малу ладицу за СИМ картицу. Водите рачуна да овде нипошто не говоримо о чишћењу унутрашњости уређаја.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар