„Чернобиљ“, нова серија о којој бруји читав свијет

Америчко-британска серијска драма „Чернобиљ“ постала је најбоље оцењени програм телевизије ХБО, а критичари и гледаоци утркују се у похвалама.

Забава 27.05.2019 | 10:13
„Чернобиљ“, нова серија о којој бруји читав свијет
Чернобиљ је мини-серија, а прва епизода емитована је 6. маја и одмах је привукла велику пажњу. Сценарио потписује Крег Мејзин (Мамурлук 2 и 3), док је режија поверена Јохану Ренку (Чиста хемија).

Серија је до сада зарадила оцену 9,7 на ИМДБ, док је на Ротен томејтосу чак 96 одсто критичара и гледалаца оценило позитивно.

Ретко ко је остао равнодушан на изузетну продукцију и фантастичне сценографије које невероватно верно дочаравају ондашње прилике, као и маестрално написан сценарио и ликове.

У центру свега је веома даровита глумачка постава, коју предводе Џеред Харис, Емили Вотсон, Стелан Скарсгард, Џеси Бакли, Пол Ритер...

Базирана на истинитој причи, серија највећим делом прати шта се дешавало током најгоре нуклеарне катастрофе у историји, априла 1986. године у данашњој Украјини.


Серија прати совјетског нуклеарног физичара Валерија Легасова, прву особу која схвата шта ће се десити, совјетског заменика премијера Бориса Шчербина и Улану Комјук, такође нуклеарну физичарку која покушава да одгонетне разлог катастрофе.

Мини-серија има пет епизода, а последња ће бити емитована 4. јуна.



РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар